TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokak sokak gezip oğluna eş arıyor

Çekingenliği nedeniyle bugüne dek sevgilisi olmayan 30 yaşındaki oğluna eş arayan baba çareyi broşür bastırmakta buldu

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2014 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sokak sokak gezip oğluna eş arıyor

İzmir’in Karabağlar ilçesinde ikamet eden 73 yaşındaki Feraset Tosun, çekingenliği sebebiyle şimdiye dek hiç sevgilisi olmayan 30 yaşındaki oğlu Mehmet Tosun’a uygun bir eş bulabilmek için broşür bastırdı. Sokak sokak dolaşarak broşürleri dağıtan Feraset Tosun, maddi açıdan hiçbir sorununun olmadığını, oğluna Müslüman ve fakir bir aile kızı aradıklarını belirtti.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşan 73 yaşındaki Feraset Tosun, oğlunun mürüvveti için broşür bastırdı. Çekingenliği sebebiyle şimdiye dek hiç sevgilisi olmayan 30 yaşındaki oğlu Mehmet Tosun’un artık evlenmesi gerektiğini söyleyen Feraset Tosun, bastırdığı broşürleri sokak sokak gezerek vatandaşlara dağıtıyor. Oğluyla evlenebilecek kadının Müslüman ve fakir bir aileden gelmesi gerektiğini kaydeden Tosun’un bir de gelin adayının ehliyet sahibi olması şartı var. Küçükken geçirdiği hastalık sonucu epilepsi hastası olması nedeniyle oğlunun ehliyet alamadığını dile getiren Tosun, “Oğlumu evlendirmek için çok uğraştım ama evlendiremedim. Bir çok ili, ilçeyi gezdim. Üç ay içerisinde 10 bin 880 kilometre yol katettim. Nasip olmadı. Bize uygun olan gelin adayı ehliyet sahibi olsun. Arabam var ama isterse ona özel araba da alırım. O arabayı kullanacak, oğlum onla gidip gelecek. Yiyecekler içecekler. Maddi olarak durumum iyi. Oğlum malülen emekli. Bin 250 TL maaşı var. Ben ve eşim öldükten sonra maaşlarımız oğlumuza kalacak. Tek sorun Müslüman evladı gelin bulmak. Çok kişi geldi ama anlaşamadık” dedi.

“ÇEKİNGENLİĞİM NEDENİYLE EVLENEMEDİM”

Evlenmeyi çok istediğini, uygun gelin için babasının araştırma yaptığını ifade eden Mehmet Tosun da sözlerini şöyle sürdürdü: “Babam baksın, araştırsın, beğensin ben kabul edeceğim. Çekingenliğimden dolayı bugüne kadar evlenemedim. 18 yaşında ehliyet alamayacağımı öğrenince ben de yıkım oluştu. Sonra kendimi toparladım. Tüm yetki babamda. Babam araştırsın, beğensin kabulüm. Hayırlı eş bulup hayırlı evlada sahip olmak ve evliliğimin kalıcı olmasını istiyorum. Ben kıskanç bir Müslümanım, eşimin kapalı olmasını istiyorum.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.