TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Barışı feda etmeyin”

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF)’nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak barış çağrısında bulunarak, “Barışı feda etmeyin” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Barışı feda etmeyin”

 

 

DİLEK BAKIRKAYNAK

2012 yılında kurulan (İMAF) İzmir Mardinliler Federasyonu 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile Mardinliler, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek toplumsal barışın öncelikleri olduğunu vurguladılar.

Toplantıda açılış konuşması yapan İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Soma’da hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Yine son günlerde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden iki yurttaşımıza da rahmet dilerken, olaylar sonrasında Bayrağımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Biz Mardinliler olarak, başlatılan barış ve çözüm sürecinin devam ettirilmesi bir vatandaşımızın burnunun dahi kanamaması için tüm siyasi yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Barışı feda etmeyin.”

“ARTIK İZMİRLİYİZ”         

Hiçbir Mardinlinin artık Mardin’e geri dönmek gibi bir düşüncesinin olmadığının altını çizen Başkan Irmak, “Mardinlilerin İzmir’de Federasyon kurmasının iki anlamı vardı. Birincisi Türkiye’de ve İzmir’de bir ilki başardık. Mardinlilerin tek federasyon örgütlemesi olarak tarihteki yerimizi aldık. İkincisi de, çeyrek asırdır dernekler kuran hemşerilerimizin dağınık yapısı sona erdi. Federasyon olarak her zaman bir önceliğimiz oldu. Toplumsal dayanışma ve toplumsal barış. Bu iki olguyu ifade edecek etkinlikler gerçekleştirdik. Toplumsal barış önceliğimizdir dedik, barış süreci boyunca ülkemizde 30 yıldır akan kanın durması için sesimizi yükselttik. İzmir’deki yöre federasyonlarının üst yapısı olan Ege Federasyonlar Birliği içinde yer aldık, dayanışma içinde olduk. Bunun gibi bir çok etkinliği bünyemizde yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE BARIŞ DİYORUZ”

İzmir Mardinliler Federasyonu 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın çok zengin bir kurul olduğunu söyleyen Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Halil Arslan ise yaptığı kısa konuşmasında; kurula katılımın yoğun olduğunu belirterek kurulun gençlere faydalı olacağını ifade etti.

Türkiye’de barış istediklerini belirten Arslan; “Kardeşlik birleşmiş milletler demektir. Mardin, çok dilli, çok dinli bir yerdir. Bizler barış diliyoruz, kardeşlik ve birlik istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından genel kurul gündemi okundu ve sonrasında, İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, katılımcılara teşekkür dileklerini ileterek teşekkür konuşması yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.