TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeryüzü Doktorları Soma’da

Yeryüzü Doktorları Soma’da yaşanan maden kazasında babalarını kaybeden çocukları psikoterapik destek verecek

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeryüzü Doktorları Soma’da

Yeryüzü Doktorları, Pedagoji Derneği işbirliği ile maden emekçilerinin emaneti olan çocuklara yönelik psikoterapik tedavi yapmak üzere Soma’ya Gönüllü Sağlık Ekibi gönderiyor. Türk Hava Yolları’nda çalışan gönüllülerin de desteği ile psikolog ve terapistler; çocukları acılarıyla baş başa bırakmamak için oyunlar eşliğinde rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştirecek.

DAHA SAĞLIKLI SONUÇ

Dünyada ihtiyaç sahibi tüm coğrafyalara koşan Yeryüzü Doktorları, Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına psikolojik desteğe gidiyor. Soma’da yaşanan maden kazasında yakınlarını kaybedenler için bu olay, doğal ölümler gibi olmayıp derin travmatik etkiler oluşturdu. Kaybın yaşandığı ilk günlerden ziyade yasın ikinci ve üçüncü evrelerinde verilecek profesyonel destek, sürecin daha sağlıklı atlatılması açısından çok önemli.

OYUN TERAPİ

Çocukların hayatlarının bu en kritik dönemini en az psikolojik olumsuz etkiyle atlatmalarını hedefleyen Yeryüzü Doktorları, Pedagoji Derneği işbirliği ve Türk Hava Yolları’nda çalışan gönüllülerin de desteği ile gönüllü psikolog ve terapistlerden oluşan bir ekiple Soma’ya gidecek. Gönüllü Sağlık Ekibi, travma yaşayan çocukların terapisinde kullanılabilecek en etkili temel yöntemlerden birisi olan Oyun Terapisi ile Somalı madenci çocukları rehabilite edecek. Çalışma kapsamında kayıp yaşayan çocukların yoğunluklu olarak bulundukları merkezlerde Yeryüzü Doktorları tarafından Oyun Terapi odaları kurulacak. Her bir oda için görevlendirilecek uzmanlar ile çocuklarda derin psikolojik yaraların oluşması engellenmeye çalışılacak. (İHA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.