TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ademhan, “Torba Yasa, ayrımcılık taşımamalıdır”

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, dernek olarak TBMM’de görüşülen Torba Yasa ile ilgili tüm İzmir milletvekillerine ve tasarı komisyonu üyelerine mektup yolladı. Ademhan, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın gözetilmediğini ve kadınlar arasında bir ayrımcılık yapıldığının altını çizdi

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2014 12:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ademhan, “Torba Yasa, ayrımcılık taşımamalıdır”

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, dernek olarak TBMM’de görüşülen Torba Yasa ile ilgili tüm İzmir milletvekillerine ve tasarı komisyonu üyelerine mektup yolladı. Ademhan, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın gözetilmediğini ve kadınlar arasında bir ayrımcılık yapıldığının altını çizdi.

Ademhan, mektupta, yakın zamanda TBMM plan ve bütçe komisyonunda görüşülen Torba Yasa Tasarısında doğum borçlanması üç çocuk için azami  altı yıla çıkarıldığını kaydederek, “Bunun yanında devlet memurları ve BAĞ-KUR sigortası olanların borçlanma yapabilmesinin yolu açılmıştır. Kapsam dışında kalan iki kesim olan tarım sigortalı kadınlarımız ve doğum öncesi sigortalı olmayan kadınlarımız bu haktan yararlanamadığı için hak kaybı ve kadınlar arası ayrımcılığa maruz kalmaktadırlar” sözlerine yer verdi.

Ademhan, devlet memuru, BAĞ-KUR'lu ve tarım sigortası pirimi ödeyen ve doğum öncesi sigortası olmayan kadınların kapsam dışı olduğunu vurgulayarak, “Kadınlarımızın yararlanabilmeleri için sisteme dahil edilme beklentisi toplumun bütün kesiminde oluşmaktadır. Bazı sigortalıların bu haktan faydalanabilmek üzere yargı yoluna gittiğini özellikle belirtmek isteriz” görüşünü aktardı.

Ademhan, Torba Yasa’ya iki madde eklenerek bu sıkıntının sonlandırılabileceğini vurguladı. Ademhan o maddeleri şöyle sıraladı: “Doğum öncesi sigortalı olmayan kadınların doğum borçlanması yapılabilmesi ve Tarım sigorta pirimi ödeyen kadınların doğum borçlanması yapılabilmesi.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.