TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler piknikte buluştu

Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümü, öğrencilerini ve gönüllü okuyucularını bir araya getirerek piknik düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2014 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelliler piknikte buluştu

EMİNE ŞEKER

Yazı, Engelli Eğitim Merkezi’nde piknik yaparak karşılayan Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümü öğrencileri ve gönüllü okuyucuları 1 yılın getirdiği stresi Yaz’a Merhaba etkinliğinde attılar. Etkinliğe, görme engelli öğrenciler, gönüllü okuyucular ve kütüphane çalışanları katıldı.

ARADAKİ KÖPRÜYÜ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ     

Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümü Görevlisi Yasemin Yazar, 5 yıldır engelliler bölümünde çalıştığını belirterek, “Görme engelliler 1 yıl boyunca bölümümüze gelip ciddi anlamda yoğun bir şekilde ders çalışarak EKPSS, LYS, YGS ve açık öğretim sınavlarına girdiler. Öğrencilere moral amaçlı yazı karşılamak adına piknik düzenledik. İlk defa yaptığımız etkinlikteki amacımız, gönüllü okuyucuların birbirini tanımasını, kaynaşmasını istedik. Görme engelli arkadaşlar gönüllü okuyucuları tanıyorlar ama gönüllü okuyucular aynı anda kütüphaneye gelmedikleri için birbirlerini tanımıyorlar. Bu şekilde birbirlerini tanıma fırsatı oldu. İnsan ilişkileri bizim için çok önemli. İstediklerini bilmeleri gerekiyor. Hem görme engellilerin seviyesine inmeye hem de gönüllü okuyucularımızın seviyesine çıkmaya çalışıyoruz. Aradaki köprüyü kurmak gerçekten çok zor. Görme engellilerin ne istediğini çok iyi bilmemiz gerekiyor ki gönüllü okuyuculardan alabileceklerimizi planlayalım. EKPSS’ ye hazırlanmak, üniversite sınavlarına hazırlanmak isteyen, sesli kitap okumak, kabartma kitap okumak isteyen görme engelliler kütüphanemize gelebilir ve bizimle görüşebilirler” dedi.

HAYALİNDE AVUKATLIK VAR

12 yıldan beri görme engelli olan Vedat Arpat ise, sonradan görme engelli olduğunu belirterek, “İl Halk Kütüphanesi ile bir arkadaşımın aracılığı ile tanıştım. İlk başladığımda özgüvenim yoktu. Kısa bir sonra özgüvenimi kazanarak Torbalı’dan İzmir’e kimsenin yardımı olmadan gidip gelmeye başladım. Gol bol spor dalında ‘Devlerin Renksiz Kramponları’ madalyasını aldım. E-KPSS’ ye girdim. Üniversite sınavlarına da gireceğim. Hukuk Fakültesini kazanarak avukat olmayı hedefliyorum. Fiziksel engelim nedeniyle işimin zor olduğunu biliyorum. Ama hiçbir şey imkânsız değildir. Çok şükür akıl sağlığım yerinde ve inanılmaz bir azmim var. Bana destek veren gönüllü öğretmenlerim sayesinde epey yol aldım. Böyle etkinlikler biz görme engelliler için çok önemli. Hem kendi aramızda hem de gönüllü okuyucularımızla daha farklı yerlerde vakit geçirme imkânı buluyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.