TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deriklilerden görkemli açılış

Derikliler Kültür ve Dayanışma Derneği görkemli bir açılışla İzmir’de sivil toplum kuruluşları arasındaki yerini aldı. Yakın zamanda Basmane’de Tarihi Altınpark civarında açılan dernek binası kalabalık bir topluluğun katıldığı bir açılışla İzmir’e ve hemşerilerine ‘merhaba’ dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Deriklilerden görkemli açılış

Dernek açılışına İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Anadolu birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan’ın yanı sıra bu kuruluşların bünyesindeki derneklerin başkanları katıldı. Açılışta, Derikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal başkanı Eyyüp Necimoğlu, Derneğin Kurucu Başkanı Selahattin Bıçakçı da yerini aldı.

İZMİR’E GÜÇ KATIYORUZ

Açılışta ilk konuşmayı yapan Onur Başkan Eyyüp Necimoğlu, İzmir’de yaşayan Deriklilerin Mardin kültürünün önemli bir unsuru olduğunu söyleyerek, “Bizler, İzmir’de sosyal ve ekonomik hayata da güç katıyoruz. Doğduğumuz yeri unutmadan doyduğumuz yere de hizmet ediyoruz. Burada açtığımız derneğin de hemşerilerimize ve İzmir’e güç katacağına inanıyoruz. Ben de  hemşerilerim adına üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım” dedi.

Necimoğlu, derneğin kurucu başkanı Bıçakçı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, mevcut başkan Gökalp’e de başarılar diledi.

FEDERASYON’DAN TEŞEKKÜR

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak da, Derikliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin güçlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Derikliler federasyonumuza her zaman güç kattı. Güçlü federasyon güçlü Mardinliler demektir. Bu duyarlılığı gösteren Derikli kardeşlerimize ve onursal başkanlarına, yöneticilerine teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan da, Derik’in kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini kaydederek, “Öncelikle bu güzel binayı Deriklilere kazandıran kardeşlerimize teşekkür ederim. Birimizin eksik olduğu yerde kendimizi eksik hissediyoruz. Çok şükür Derikli hemşerilerimiz de bu güzel binada artık daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Anadolu Birliği Derneği’nin aslen Derikli olan bir başkanı olarak her zaman yanınızda olduğumu belirtmek isterim” açıklamasını yaptı.

BİN BİR ÇİÇEKLİ BAHÇENİN ÇİÇEĞİ

Dernek Başkanı Ömer Gökalp adına bir konuşma yapan Dernek Genel Sekreteri Abdullah Atsay, “Eğer denildiği gibi dünya bin bir çiçekli bir bahçe ise bizler de, bir çiçek olarak aranıza katılmaya geldik. Kuşku yok ki, kokumuzla, kültürümüzle, rengimizle sizinle ortaklaşmaya geldik. Mezopotamya’mıza, Anadolu’muza çok dilli, çok kültürlü, çok dilliğe katkı sunmaya geldik” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından konuklar hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışa gelenler hatıra  fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.