TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son durakta zor viraj

Kosova Mahallesi’nde belediye otobüslerinin son durağı olarak kullanılan alanda araçların viraj aldığı bölümlere barikat önleminin alınmaması, kazaya resmen davetiye çıkarıyor

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Son durakta zor viraj

DAVUT İPEK - Son bir yıl içerisinde dörtten fazla kazanın meydana geldiği Kosova Mahallesi son durak alanında bulunan virajlara henüz bir barikat önlemi alınmış değil. Özellikle kentsel dönüşüm projesi kapsamında binlerce evin yıkıldığı bölgenin artık uçurumdan farkı kalmamış durumda. Buna rağmen belediye otobüslerinin zaten çok dar bir alandan geçerek son durağa ulaşmasını sağlayan virajlarda hala bir barikat önleminin alınmamış olması büyük kazalara davetiye çıkarıyor. Yani tabiri caizse kaza geliyorum diyor. Kosova Mahallesi Muhtarı Reşit Gezginci’nin iddiasına göre durum Büyükşehir Belediyesi’ne aksettirilmiş, fakat onlar bölgenin Konak Belediyesi’nin alanına girdiğini söyleyerek çalışmanın bu kurumca yapılması gerektiğini belirtmişler. Bunun üzerine durumu Konak Belediyesi’ne bildiren fakat aynı cevabı bu kez Konak Belediyesi’nden aldığını iddia eden Gezginci, şunları kaydetti: “Buradaki viraj hem yolcuları, hem şoförleri hem de yayaları korkutuyor. Burada son bir yıl içinde dörtten fazla kaza meydana geldi. Durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Konak Belediyesi’ne defalarca aksettirdik. Ama hala derdimize bir çare bulmuş değiliz. Burada büyük çapta bir kaza olduktan sonra harekete geçmenin bir mantığı yok. Önce önlem alınmalı. Çok şükür şimdiye kadar büyük bir otobüs kazası olmadı. Zaten buradan bir otobüs virajı alamayıp yuvarlansa Yeşildere’ye kadar kimse durduramaz. Zaten viraj yolu da son derece dar. Burada koca otobüsler geçiyor ve çoğu kez duvarlara sürtmek zorunda kalıyorlar. Özellikle buraya yeni bir şoför verildiği zaman bu tür vakalar yaşanıyor. Şoförler bölgeyi iyice tanıyana kadar canları burunlarında geziyorlar. Yayalar dahi bu viraj yüzünden büyük tehlike altında bulunuyor.”

“YOLU KULLANMAYA KORKUYORUZ”

Virajda bir tane dahi bariyer ve korumalık olmadığını belirten Gezginci, “Burada yaşayan vatandaşların artık düşünülmesi gerekiyor. Ne Konak Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi sorunun çözümü için gerekli işlemleri yapmıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden buraya üç ay önce bir yetkili geldi ve bölgenin fotoğraflarını çekti. O bile bu virajlardan otobüslerin ve diğer araçların nasıl geçtiğine anlam veremedi. Durumu yetkililere bildireceğini söyleyerek gitti, fakat hala bu konuyla ilgili bir hizmet alabilmiş değiliz. Bölgede bulunan bu barikatsız virajlar hala büyük bir tehlike arz ediyor ve kazaya resmen davetiye çıkarıyor” dedi.

“YEŞİLDERE’YE KADAR YUVARLANIR”

Söz konusu virajlarda araba kullanırken kaza yapan son kişinin, mahallenin eski bakkal dükkanının sahibi olduğunu söyleyen Gezginci, ayrıca virajların ön yüzünde hiçbir yön tabelası olmadığını da belirtti. Yön tabelalarının olmamasından dolayı bölgeye acemi olan birinin rahatlıkla ters yöne girebildiğini de söyleyen Gezginci şunları da kaydetti: “Eski bakkal dükkanının sahibi, virajın ön yüzünde tabela olmadığı için ters yöne giren bir araçla kafa kafaya geldi. Zaten çok büyük bir tehlike arz eden bu virajlarda ayrıca bir tabelanın olmaması yaşanan veya yaşanacak kazaları da daha tehlikeli bir hale getiriyor. Son olarak burada kaza yapan bakkal dükkanının sahibi artık bu yolu kullanmaya korkuyor. Adam haklı, çünkü sadece o değil biz de çok büyük korku yaşıyoruz. Burada bir aracın virajı alamadan yuvarlanması demek, o aracın Yeşildere’ye kadar yuvarlanması demektir. Özellikle son dönemlerde kentsel dönüşüm projeleri amacıyla bölgede birçok evin yıkılması, virajların alındığı bölümün yan tarafını uçurum haline getirmiş durumda. Dolayısıyla Yeşildere ile Kosova arasında bir set kalmadı. Burada kaza yapan bir araç artık çok rahat bir şekilde Yeşildere yoluna kadar yuvarlanabilir. Özellikle burada bazen olaylar yaşanıyor ve otobüslere saldırılar gerçekleşiyor. Belediye otobüsü o virajdan geçerken bu tür bir olay yaşanırsa, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu büyük bir can pazarı yaşanabilir. Yetkililerden bu konuda artık yardım istiyoruz. Lütfen büyük bir kaza yaşanmadan önlem alınsın.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.