TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Yüksel, valiler kararnamesini değerlendirdi

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Resmi Gazetede yayımlanan Valiler kararnamesini değerlendirdi. Yüksel, “30 Mart yerel seçimlerinde seçim kaybeden valiler yani AK Parti il başkanı gibi davrananlar merkeze çekildi. Seçimlerdeki başarısızlığın faturası onlara kesildi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2014 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li Yüksel, valiler kararnamesini değerlendirdi

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, son yayınlanan valiler kararnamesinde Burdur, Bartın, Batman, Edirne, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Manisa, Mardin, Ordu, Rize ve Siirt Valilerinin merkeze çekildiğini hatırlattı. Merkeze çekilen valilerin görev yaptığı 12 ilin 9’unda AK Parti’nin 30 Mart yerel seçimlerinde “başarısız” sonuç aldığını belirten Yüksel, “Çok ilginçtir ki AK Parti kendi seçim sonuçlarının hesabını kendi teşkilatından soracağına, o ilin valilerini görevden aldı. Bu illerde valiler AK Parti il başkanı gibi davrandığını biliyoruz. Seçim kaybeden valiler (il başkanları) merkeze çekildi. Yerel seçim sonuçları bu durumla doğrudan ilgili olduğunu sağır sultan biliyor. Demek ki bu arkadaşlar kömürü, makarnayı iyi dağıtamamışlar. Bartın, Ordu ve Rize’deki il başkanlarının (valilerin) ise ödüllendirildiğini açıkça görüyoruz. Seçim sonucunda MHP’de olan Bartın Belediyesi ile CHP’li Ordu Belediyesi AK Parti’ye geçmiştir. Rize’de ise iktidar partisinin oyları artmıştır. Buralarda Valileri seçimlerdeki başarıları nedeniyle görevlerine devam ettirildiği anlaşılmaktadır” dedi.

Yüksel, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da AK Parti il başkanı gibi hareket ettiğini söyledi.

YENİ VALİLERE MESAJ GİTTİ

CHP İzmir Milletvekili, koltuklarını kaybeden Valiler üzerinden yeni valilere gereken mesajın gönderildiğini belirterek, şunları söyledi: “Mesaj açık ve net; ‘Bu valiler gibi hata yapmayın, yoksa sizi de merkeze çekeriz. Önümüzde süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir sonraki yılın haziran ayında da genel seçimler var. AK Parti yeni valilerin performansına bakacak ona göre karar verecek. Kaybettiği illerde başarısızlığını valilere yükledi, yerinden oynattı. Ancak 301 maden işçisinin katledilmesine neden olan bürokratlar hala yerlerinde duruyor.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.