TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem halkı sokağa döktü

Ege Denizi'nde dün saat 12.25'te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2014 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Deprem halkı sokağa döktü

Ege Denizi Gökçeada açıklarında dün saat 12.25'te meydana gelen deprem vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Ege dışında çevre illerde de hissedilen depremin 6.5 şiddetinde olduğu tahmin ediliyor. Depremi hisseden vatandaşlar panikle sokağa döküldü. Depremi yaşayanlar ise korku dolu anlar yaşadıklarını ifade ederek, "Şiddetli bir sarsıntı oldu dışarı koştuk. Birdenbire panik yaşadık. Herkes kendisini dışarı attı" dedi.

YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN’DA DA HİSSEDİLDİ

Deprem, Yunanistan'ın başkenti Atina ve Batı Trakya'da da hissedildi. Deprem nedeniyle özellikle Batı Trakya'daki Dedeağaç ve Gümülcine kentlerinde halkın caddelere çıktığı, kısa süreli elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

HERHANGİ BİR HASAR YAŞANMADI

Deprem, Bulgaristan'ın başkenti Sofya ile Varna, Vidin, Dobriç, Filibe, Smolyan ve diğer şehirlerde de hissedildi. Bulgaristan Ulusal Radyosu, yaklaşık 30 saniye süren sarsıntının Yambol kentinde paniğe neden olduğunu, halkın evlerinden dışarı çıktığını bildirdi.

İlk belirlemelere göre deprem Bulgaristan'da herhangi bir hasara yol açmadı.

SAROS KÖRFEZİ'NDE ARTÇI DEPREM

AFAD, Saros Körfezi'nde dün 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Saros Körfezi'nde saat 12.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5,3 ölçüldüğü kaydedildi.

Depreme en yakın yerleşimlerin ise Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Beşyol (8.21 kilometre), Küçük Anafarta (9.97 kilometre), Karainbeyli (11.81 kilometre), Yolağzı (12.05 kilometre) ve Büyük Anafarta (12.76 kilometre) olduğu belirtildi.

Bölgedeki depremlere ilişkin değerlendirmeye de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Deprem açısından oldukça aktif olan Çanakkale birinci derecede tehlikeli deprem bölgesindedir. Bölgede aletsel dönemde meydana gelen bazı depremler 1912 M=7.2 Şarköy Mürefte, M=6.3, M=6.8 Şarköy Mürefte, 1953 M=7.2 Yenice Gönen, 1975 M=5.0 Ezine, 1975 M=5.5 Gelibolu, M=5.4 Biga depremleri son yüzyılda meydana gelen en büyük depremlerdir."

Bölgedeki deprem aktivitesinin AFAD tarafından 7/24 takip edildiği belirtilen açıklamada, deprem bölgesindeki hasarlı yapıların kullanılmaması yönünde gerekli önlemlerin alınması istendi. (İHA/AA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.