TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu'ndan sert gönderme

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi işbirliğinde yapılacak Seferihisar Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemde muhalefet tarafından belediyeye ve kendisine yöneltilen eleştirilere sert yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu'ndan sert gönderme

FEYZİ MİRHANOĞLU

“Ben beceriksizim” diyen Başkan Kocaoğlu, “Belediyenin malını mülkünü korudum, onu yok etmeyi, yatırıma peşkeş çekmeyi beceremedim. Bu beceriksizlik benim hayatımın sonuna kadar, sonra da çocuklarımın iftihar edeceği bir onur vesikasıdır. Beceriksizlik buysa, başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

GEZİYİ UNUTMADI

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gezi olaylarının yıldönümünde İzmir halkına önemli bir çağrıda bulunarak konuşmasına şöyle başladı: “Bugün uyanışın yıldönümü. Gezi bir uyanıştır. 68 ve 78 kuşağından sonra gençlerin ülkesine, yaşam biçimine, insan haklarına, demokrasiye, çevreye, doğaya sahip çıktıklarını gösteren bir eylem. Bugün İzmirli hemşerilerimizi hep birlikte Gezi’yi anmaya, özgürlüğü, barışı, demokrasiyi anmaya davet ediyorum.”

 

“İZMİR’İN MALLARI YEREL SERMAYE İLE KAZANILMISTIR”

Son günlerde sıkça tartışılan İl Özel İdaresi’nin mal varlıklarının hazineye devri konusunda çağrısına yanıt veren ve tepkisini gösteren ilçe belediye başkanları ile bazı sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Bu mallar İl Özel İdare’nin malvarlıkları ise, 150 yılı aşkın süredir İl Özel İdare kaynakları ile İzmir’e kazandırıldı. Bunlar yerel sermaye ile kente kazandırıldı. Bu mallar İzmir’in malı, İzmirlinin malı. İzmirliler, bugüne kadar kullandığı mallarına sahip çıkmakla tüm Türkiye’ye bir kez daha örnek oldu. Bu yanlış gidişe, bu taraflı gidişe, İzmirlinin malını gasp etmeye çalışanlara karşı, İzmirlinin kazanımlarını ham yapmaya çalışanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Ve bu malları başkalarına sattırmayacağız. Kentin değerlerini alelacele, yangından mal kaçırır gibi satma düşüncesinin karşısında İzmir mücadelesini sürdürecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm İzmirli hemşerilerimi bu mücadeleye destek olamaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

 

“VALİLİĞE MADEN TEPKİSİ”

Sözlerinin devamında Çamlı Barajı havzasına altın madeni ruhsatı veren İzmir Valiliği’ne tepki gösteren Kocaoğlu, “Yarımada ayrı bir dünya, ayrı bir geçmiş, ayrı bir gelecek. Tüm ülkenin kaldıracı olacak, kalkınmada ülkeyi yüceltecek, 171 bin hektar bir alandan bahsediyoruz. Burada herkes geliyor turizmde kalkınmadan bahsediyor. Ama kimse buranın suyunu bir saniye bile düşünmüyor. Bu sene kuraklık var. Yarımada da ağustos ayı ortalarına kadar yetecek su rezervi var. Yarımadada yeterli su kaynağı yok. Buranın suyunu karşılayacak en önemli kaynak, 21 milyon metreküp su rezervi olan Çamlı Barajı kaynağıdır. Bu baraj altına heba edilmiştir. Yarımadanın susuz kalması göze alınmış, altın için su feda edilmiştir. Biz Barajı DSİ’nin yatırım planından kaldırdık diyerek işin içinden çıkmak iş değildir. Su havzaları öncelikle su havzası olarak kullanılmalıdır. Ondan sonra, havzanın üzerine yapılacak baraj olur. Ama baraj yapmaktan vazgeçmek, buranın su havzası özelliğini yok etmek anlamına gelmemelidir. Tünelle altın arıyorlar, oraya girmek mümkün değil, yasak bölge. Buraya çalışma ruhsatı verin diye defalarca görüşmeye geldiler. En sonunda kanunu değiştirdiler. Belediyenin maden ve taş ocaklarına çalışma ruhsatı verme yetkisini valiliğe devrettiler. Ve bir hafta sonra da buraya altın madeni için ruhsat verdiler” dedi.

 “UMARIZ ÖNÜMÜZE BİR TAKOZ KONMAZ”

Çevre yatırımları konusunda İzmir’in dünya çapında örnek bir kent olduğunun altını çizen Kocaoğlu, Yamanlar’da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi hakkında önemli bir açıklamada bulunarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu beceriksiz Aziz’in on yıllık yönetiminde altyapı sorunu hemen hemen bırakmadı. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de İzmir altyapı ve çevre yatırımları bakımından Avrupa ve dünya ile yarışır hale geldi. Bu yatırımlarımızı aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz. Sıra yeni bağlanan 9 ilçemizde. Biz büyük bir yolculuğa çıktık. Çevre konusunda bir tek eksiğimiz kaldı. Bu da evsel atıkların bertarafı konusudur. Bu konuda ÇED süreci hızlı bir şekilde ilerliyor. Bir aksilik olmazsa, ÇED süreci tamamlanınca başlayacağız. Umarız bir mani olmaz, umarız önümüze bir takoz konmaz da bu konuda gerekli yatırımları yaparız. On yıldır çevre için çırpınan ve Avrupa’da simge olan bu kentin belediyesi hiçbir kişi ve kuruma, toprağa, suya, havaya zarar vermeyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi evsel atık ayrıştırma ve bertaraf tesisini kurmaya muktedirdir. Hemşerilerimizden aldığımız destekle bunu gerçekleştirecek birikimi vardır” diye konuştu.

 

ELEŞTİRİELERE SERT YANIT

Kocaoğlu son olarak “Artık İzmir’in yerelde kalkınma modeli İzmir’in sınırlarını aştı. Bu model bugün uluslararası platformlarda tartışılıyor. Artık dünya insanlarına sunuluyor, öneriliyor. Bunu kim yapıyor? Devamlı bir kara propaganda ile karşı karşıya olan, bunu söyleye söyleye vatandaşımızın hafızasına yerleştirmeye çalışan bir zihniyete karşı biz yapıyoruz. Bu kentte kader birliği yapanlar olarak, bu kenti ele geçirmek, ham yapmak için kara propaganda yapanlara karşı nasıl mücadele ettiğimizi ve nasıl bir kentlilik bilinci ile çalıştığımızı duyurmak, tanıtımımızı yapmak zorundayız. Biz beceriksiziz. Ben beceriksizim. Ben belediye parası ile reklam yapmayı beceremedim. Belediyenin malını mülkünü korudum, onu yok etmeyi, yatırıma peşkeş çekmeyi beceremedim. Bu beceriksizlik benim hayatımın sonuna kadar, sonra da çocuklarımın iftihar edeceği bir onur vesikasıdır. Beceriksizlik buysa, başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

“YAVAŞ ŞEHİR”E RENK KATACAK

 “Yavaş şehir” Seferihisar’a renk getirecek proje, Seferihisar Belediyesi’ne ait arsa üzerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve ilçenin kültür ve sanat hayatına canlılık getirecek. 13 bin metrekare alan üzerinde planlanan, sergi ve fuar alanları, çok amaçlı salon, kafeterya gibi bölümlerden oluşacak olan Seferihisar Kültür Merkezi'nin Şubat 2015’te tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. 833 metrekaresi kültür merkezi, 526 metrekaresi ise atölye binalarından oluşacak olan tesiste, araç otoparkının yanı sıra bisiklet ve motosiklet park alanları da yer alacak. Kültür Merkezi'nin çevresinde özel bir düzenleme gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanları, oturma bölümleri ve peyzajıyla ilçe halkına özel ve geniş bir meydan armağan edecek. Seferihisar'a bugüne kadar 87.7 milyon liralık yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezi'nin hayata geçirilmesi için “bölgesel otopark alanı”nda kalan 2 bin 205 metrekarelik alan için 1 milyon 722 bin liralık kamulaştırma gerçekleştirdi. Tesisinin inşaat bedeli ise 2 milyon 724 milyon lira olarak planlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.