TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tango’da şampiyon oldular

Elif ve İlker İlik çifti, Kütahya'da yaklaşık 7 ay önce kurduğu dans akademisiyle şampiyon oldu

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2014 06:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tango’da şampiyon oldular

Kütahya'da Elif ve İlker İlik çifti, yaklaşık 7 ay önce kurduğu dans akademisiyle hem kendileri hem öğrencileri şampiyon oldu. İlik çifti, nisan ayında Antalya'da düzenlenen "Arjantin Tango Dünya Kupası"nda iki dünya birinciliği elde etti.

Kütahya merkezde Elif İlker Dans Akademisi kurucularından Elif İlik, Elif İlker Dans Akademisi'ni 7 ay önce kurduklarını ve Kütahya Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı olduğunu söyledi. Akademide, birçok dans branşlarında eğitim verdiklerini dile getiren İlik, şöyle konuştu: ''Arjantin Tango Dünya Kupası, bu yıl ilk defa Antalya'da düzenlendi. Elif İlker Dans Akademisi olarak biz bu yarışmada, 'tango escenario' seviyesinde dünya birinciliği elde ettik. Aynı zamanda 'milonga' seviyesinde de dünya birinciliği aldık. Öğrencilerimizde 'beginner' seviyesinde yine 'Arjantin tango' branşında dünya birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, dördüncülüğü ve sekizinciliği elde etti. Bu başarılarımız devam edecek. Bu yıl yine ekim ayında Rusya'nın Moskova kentinde yapılacak olan yarışmaya gideceğiz. Bu seferde Arjantin'de yarışmış, Antalya'da derece elde etmiş milli sporcularımız birlikte yarışacak.''

 BU DAHA BAŞLANGIÇ

İlker İlik de eşiyle, dans akademisini açarken hedefler koyduklarını belirterek, ''Akademiyi açtığımızda hedefimiz Avrupa şampiyonu çıkarmaktı. Ancak biz çıtayı biraz daha yükselttik, dünya şampiyonluğu çıkardık. Hem kendi adımıza hem de Kütahya adına çok mutluyuz. Bundan sonra bu bizim için sadece başlangıç olacak. Önümüzde Bodrum Dans Festivali var, oraya davetliyiz. Daha sonra ekim ayında düzenlenecek olan dünya şampiyonası var. Buradan da kupayla dönmeyi umut ediyoruz'' diye konuştu. (AA/KÜTAHYA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.