TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir memurları ‘Eylemde’

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediye bünyesinde çalışan memurların örgütlü olduğu Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu şube arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma çıkmadı. Önceki gün kapatılan yemekhanenin yeniden açılması için Büyükşehir Belediyesi önünde sofra kuran memurlar bu kez 3 yıl önce iptal edilen ulaşım kartları ile Konak Metro İstasyonuna gitti

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2014 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir memurları ‘Eylemde’

FEYZİ MİRHANOĞLU

Büyükşehir Belediye’sinde örgütlü Tüm- Bel-Sen 1 No’lu Şube yönetimi ile belediye yöneticileri arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmadı. Sendika sosyal denge tazminatı adı verilen mevcut nakdi iyileştirmenin (itfaiyeciye brüt 890TL, güvenlikçiye 830 TL diğer memurlara 775 TL) devam etmesi, yanı sıra yemek ve ulaşım sorunun çözülmesini istedi. Bugüne kadar nakdi iyileştirmenin içinden verilen yemek ve ulaşım bedellerinin ayrılması, yemek sorununun yemekhanenin yeniden açılması, ulaşımın ise 60 binişlik kart verilmesiyle çözülmesini isteyen sendika ayrıca kreş ve emzirme odalarının kurulması, 40 gün üstü sağlık raporlarından yapılan kesintilerin kaldırılması, iş sağlığı ve güvenliği önemlerinin alınması, işyerlerinde yoğun bir şekilde hissedilen mobbinge karşı mobbingle mücadele masası talep etti. Ancak, Büyükşehir Belediyesi yönetiminin sürdüğü koşullarla, sendika talepleri orta noktada buluşmayınca sözleşme görüşmeleri tıkandı.

BELEDİYEDE GÜVENLİK ENGELİ

Toplu sözleme görüşmesinde sosyal denge tazminatından ayrı ulaşım, yemek ihtiyaçlarının karşılanması başta olmak üzere taleplerine olumlu yanıt alamayan memurlar eylemlerine devam etti. Geçtiğiniz günlerde Büyükşehir Belediyesi önünde yemekhane taleplerine yönelik olarak karpuz, gevrek, peynir ve sudan oluşan dayanışma sofrası kuran memurlar geçtiğimiz gün de Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp sazlı sözlü halay çekti. İzmir Müzisyenler Derneği üyelerinin de destek verdiği kalabalık grubun belediye sarayında, katlarda yapmak istediği alkışlı protesto eylemi, belediyenin güvenlik görevlilerine takıldı. Sendika üyeleri toplu olarak içeri girmek isterken güvenlik görevlileri memurların içeri giremeyeceklerini söyledi. Grup adına açıklama yapan sendika yöneticileri bu güne kadar birçok barikatla karşılaştıklarını hepsini de aşmasını bildiklerini belirterek bu sefer kendileri gibi memur olan güvenlik görevlileri ile karşı karşıya gelmeyeceklerini söyledi.

TURNİKELERDEN ATLADILAR

Daha sonra Büyükşehir Belediye Sarayı başkanlık girişi önünde toplanan kalabalık grup, burada da bir süre alkışlı protestolarına devam etti. Grup buradan da 3 yıl öncesine kadar toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmalarına olanak tanıyan ve daha sonra iptal edilen ulaşım kartları ile metroya binmek üzere Konak Metro İstasyonu’na gitti. İptal edilen ulaşım kartlarıyla turnikelerden geçmek isteyen memurlara güvenlik görevlileri kartların geçersiz olduğunu söylese de memurların turnikelerin üzerinden atlayarak istasyona girdiği gözlendi. Metro istasyonunda açıklama yapan Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır kendilerini belediye sarayına almayarak görmezden gelen zihniyeti kınadıklarını söyledi. Bozkır, “Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere bizi görmezden gelen zihniyeti biz de belediye binasından içeri sokmayacağız” diye tepki gösterdi. Eyleme destek veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da memurlara olan desteklerinin bundan sonra da süreceğini söyledi. Sarı, memurların 8 saat çalıştığı masalarının başlarına gitmesini engelleyen zihniyeti kınadıklarını, memurların bu eylemleri taçlanana kadar desteklerini devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.