TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözlemcilere göre Bosna'nın yüzde 54'ü Boşnak

"Önemli olan Boşnak olmak'' adlı STK'nın 2 bin gözlemciye dayandırdığı nüfus sayımı bilgilerine göre, ülkenin yüzde 54'ünü Boşnaklar oluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2013 14:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gözlemcilere göre Bosna'nın yüzde 54'ü Boşnak

Bosna Hersek'te 22 yıl aradan sonra 1-15 Ekim tarihleri arasında yapılan ve ilk sonuçlarının Ocak 2014'te açıklanacağı nüfus sayımıyla ilgili "Önemli Olan Boşnak Olmak" adlı sivil toplum kuruluşu, sonuçlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, yaklaşık 2 bin gözlemciden toplanan bilgiye dayanan sonuçlara göre, ülkede yaşayan 3,8 milyon nüfusun yüzde 54'ünün Boşnak olduğu bildirildi.

''Önemli olan Boşnak olmak'' adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Seyfudin Tokiç, yaptığı yazılı açıklamada, Boşnak nüfusuna yönelik sistematik şekilde yürütülen ve sayım sonuçlarının etkilenmesi için yapılan çalışmaların başarısız olduğunu belirtti.

Tokiç, 1-15 Ekim tarihlerinde yapılan nüfus sayımının Boşnaklar için uzun vadeli etkileri olacağına işaret ederek, sayım sonuçlarının getireceği sonuçların Bosna Hersek devletinin geleceği açısından büyük önem taşıyacağını kaydetti. 

Tokiç açıklamasında, şu bilgilere yer verdi:

''Yaklaşık 2 bin gözlemciden alınan ve yaklaşık sonuç bilgilerini yansıtabilen bilgiye göre, Bosna Hersek'te 3,8 milyon kişi yaşamaktadır. Bu rakamın yüzde 54'ü Boşnak, yüzde 32,5'i Sırp, yüzde 11.5'i ise Hırvatlardan oluşuyor. Ülkeyi oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde yaklaşık 1 milyon 200 bin nüfus yaşadığı tespit edildi, bu nüfusun yüzde 17'si ise Boşnak'tır. Bu oran da özellikle Boşnaklar için çok önemlidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.