TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Serhat yardım eli bekliyor

3 buçuk yaşındayken 5'inci kattan düşen ve mucize eseri ölümden dönen 19 yaşındaki Serhat Doğan, kazanın verdiği hasarla kendi işini kendi göremeyecek hale geldi. Serhat, şimdi yardım eli bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2014 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelli Serhat yardım eli bekliyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 5 çocuklu bir ailenin en küçüğü olan 19 yaşındaki Serhat Doğan'ın dramı yürek burktu. 3 buçuk yaşındayken 5'inci kattan düşen Serhat Doğan, mucize eseri ölümden döndü. Ancak tüm beyinsel fonksiyonlarını da kaybetti. Talihsiz olayın ardından bir buçuk yıl anestezi yoğun bakımda kalan Doğan, artık hiçbir işini kendisi yapamayacak hale geldi. Her an anne ve babasına muhtaç olan ve sokağa hasret kalan talihsiz genç, dışarıyı ise sadece 3 yaşındayken düşerek hayatını karartan balkondan izlemekle yetiniyor. Oğullarının fizik tedaviye ihtiyacı olduğunu ancak hiçbir gelirleri olmadığı için bunu da yapamadıklarını anlatan Suzan ve Lütfettin Doğan çifti, “Apartmanda asansör olmadığı için oğlumuzu hastaneye sırtımızla indirip götürüyoruz. Yine sırtımızda çıkarıyoruz. Onun için apartmana balkondan kafesli asansör istiyoruz. Bunu yaptıracak gücümüz yok. Hem asansör hem de fizik tedavi için desteğe ihtiyacımız var" diye konuştular.

BEYİN FONKSİYONLARINI KAYBETTİ

Cumhuriyet Mahallesi 6712/4 sokak, 1 Akasya Apartmanı'nda yaşayan 5 çocuklu Suzan ve Lütfettin Doğan çifti, bundan 16 yıl önce talihsiz bir olayla yıkıldı. Çünkü en küçük çocukları olan 3 buçuk yaşındaki Serhat, kardeşleriyle birlikte balkonda oynarken 5'nci kattan aşağı düşmüştü. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Serhat Doğan, daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Beyinsel fonksiyonlarını kaybederek bitkisel hayata girdiği için bir buçuk yıl anestezi yoğun bakım servisinde kalan Serhat Doğan, taburcu edildiğinde gözleri görmüyor kulakları ise duymuyordu.

SEVGİ VE ŞEFKATLE BÜYÜDÜ

Hastaneden aldıkları çocuklarını eve getiren Doğan çifti, Serhat'ı bugüne kadar sevgi ve şefkatle büyüttü. Zaman içinde Serhat'ın tekrar gözleri görmeye ve kulakları duymaya başlamıştı. Ancak el ve ayaklarını kullanamadığı ve konuşamayan Serhat için hayat giderek daha da zorlaştı. Serhat büyüdükçe dertleri de büyüdü. Doğan çifti ise asansörsüz apartmanın 5'nci katından fizik tedaviye götürdükleri çocuklarını aşağı yukarı taşımakta güçlük çekmeye başladı. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan dertli baba Lütfettin Doğan ise çocuğunu tedavi ettirmek için 5 kasap dükkanını da batırmış ve iflas etmişti.

KAFESLİ ASANSÖR İSTİYORLAR

Yıllardır yaşadıkları zorlukları dile getiren Lütfettin Doğan, “Oturduğumuz apartmanda asansör yok. Onun için oğlumuzu sırtımızla tedaviye götürüp getiriyoruz. Artık ikimiz de yaşlandık. Bu zor oluyor. Onun için balkondan aşağı indirip çıkarmak için kafesli bir asansör yaptırmak istiyoruz. Bu konuda bir yardımsevere ihtiyacımız var. Yine herhangi bir sosyal güvencemiz olmadığı için oğlumuzun fizik tedaviye ihtiyacı var. Bu konuda da hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

DESTEK BEKLİYORLAR

5'inci kattan düşen oğlunun yaşamasına şükreden anne Suzan Doğan ise “Allah oğlumuzu bize bağışladı. Onu sevgi ve şefkatle bugüne kadar büyüttük. Ama maddi olarak geçim sıkıntısı çekiyoruz. Bu konuda bir hayırsever yardım ederse oğlumuzu asansörle aşağı indiririz. Ayrıca fizik tedavi için hayırseverlerden destek bekliyoruz" diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.