TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’ın bir kısmı Balçova’ya bağlansın

Eylül ayı ikinci meclis oturumunu gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’nde idarenin 2014-2019 yılına ait stratejik planı meclis onayına sunuldu. CHP’li meclis üyelerinin kabul oyu verdiği stratejik plana AK Parti cephesinden onay çıkmadı. Stratejik plan mecliste oyçokluğu ile kabul edildi

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2014 05:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar’ın bir kısmı Balçova’ya bağlansın

FEYZİ MİRHANOĞLU

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşen oturumda, vatandaşlar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, muhtarlar ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile hazırlanan stratejik plan AK Parti’li meclis üyelerinin ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Karabağlar Belediyesi tarafından hazırlanan planlara ret oyu veren AK Parti güdük ve yetersiz eleştirisi getirirken AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla Karabağlar için “İlçenin bir kısmı Balçova’ya bağlansın” dedi.

Meclis açılışında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, Karabağlar halkının yüzde 60’ının stratejik planı yeterli bulmadığını belirterek eleştirdi.

STRATEJİK PLAN GÜDÜK KALDI

 Kalyoncu Karabağlar’ın stratejik planı ile ilgili şunları söyledi: “İlçemizde başta altyapı ve kanalizasyon eksikliği olmak üzere, çarpık kentleşme, yol ve meydan eksikliği, temizlik hizmetleri ve çöp gibi başlıca sıkıntılar var. Vatandaş hizmetlerden memnun değil. Bu tespitleri biz hazırlanan kitapçıklarda okuduk. Belediyenin önümüzdeki 5 yılda ortaya koyacağı faaliyetleri içeren öngörülere baktığımızda, çözüm imkanı olmadığını da gördük. Belediyemizin mali güçlükler içerisinde olması beş yıllık stratejik planı da zora sokmuştur. Kitapçıklara bakınca “Özlediğimiz Karabağlar şöyle olacaktır” deme fırsatı bulamıyoruz. Sosyal yardımların arttırılmadığı dikkatimizi çekti. Keşke bu yardımlar artsaydı. Biz asla makarna ve kömür dağıtıyorlar, bunun üzenden siyaset yapıyorlar demeyeceğiz. Keşke bu yardımlar daha fazla kişiye gitse. Stratejik plan güdük kaldığından ve klasik belediye hizmetlerinin ötesine geçemeyeceği için ve en önemlisi de yepyeni bir Karabağlar göremeyeceğimizden ötürü ret oyu vereceğiz.”

“BİR ŞEY YAPILACAĞINI GÖRMEDİK”

AK Partili meclis üyesi Bünyamin Demir de, stratejik plana dair tespitlerini şöyle dile getirdi: “İlçenin 38 yerine yeni heykel dikilecekmiş. Nasrettin Hoca Heykeli gibi olmasın, buna dikkat edelim. Zaten bu heykelin akıbeti ve maliyeti ile ilgili bir sıkıntı var. İlçede ulaşım, altyapı gibi ciddi problemler var. Ancak altyapı gibi ciddi sıkıntılar ile ilgili bir şey yapılacağını görmedik.” AK Parti Meclis Üyesi İmet Tunç ise, “Belediyede bürokratlar anlamda ciddi bir eksik var. Ne yazık ki Alev Ağrı haricinde çalışan bir ekibiniz yok. Umarız diğer bürokrat arkadaşların da aidiyet ve sorumluluk duygusunu arttırabilirsiniz” dedi.

AYDOĞAN: “SAMİMİYET GÖREMİYORUM”

AK Partili meclis üyelerine tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Aydoğan ise “AK Partili arkadaşlarımızın bu eleştirilerini üzülerek izledim. Tüm konuşmalarında Karabağlar ilçesinin hayrına ne yapılacaksa katkı koyacaklarını söylediler. İyi niyetle bir plan hazırlandı. Keşke öneri getirselerdi. Bu ayet değil, hadis değil… İyi niyet ve samimiyetle katkı koyabilirlerdi. Biz işimiz olmamasına rağmen çocuklarımız önemlidir diyerek, kendimizi sorumlu hissediyor ve işimiz olmadığı halde okullara katkı koyuyoruz dedik. Ama Milli Eğitim Bakanlığı her yıl okullar açılırken para topluyor. Burada iki yüzlü bir politika var. Madem destek olacaksınız o zaman ilgili bakanlıklardan destek çıkartsınlar. Eğer samimiyet varsa, ben bu samimiyeti görmek istiyorum” diye konuştu.

FAZLA’DAN İLGİNÇ ÇIKIŞ

Karabağlar Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla belediyenin maddi durumunu da göz önüne aldıklarını  belirterek ümitsiz olduklarını söyledi. Fazla flaş bir çıkışın altına imza atarak, “Karabağlar, batmış bir belediye olmasına rağmen, bunun üzerinden bir politika üretmedik. Batmış ve tükenmiş belediyeyi nasıl ayağa kaldırırız, bunu düşündük. Bu olumsuz bir bakış mı? Geçen dönemki stratejik planda bu belediyenin milyonlarca lira parası rekreasyon alanına gitti. Burayı ne yapalım? Mera mı yapalım? Hayvanlar mı otlasın? Gelin burayı ayağa kaldıralım. Bizi toplantılara çağırdınız. Elbette çağıracaksınız. Demokrasinin gereği bu. Sanırım bizim tarif dilimizde bir sıkıntı var. Bu planda ciddi bir hedef yok. Parası olmayanın hedefi de olmaz. Belediyenin gelirlerine göre ağırlığı taşınamaz durumundadır. Karabağların bir bölümünün yakın olan Balçova’ya devredilmesi gerekir. Bölgenin bir kısmının Balçova’ya dahil olması gelecekti çalışmaları belki biraz daha kolaylaştırır” dedi. Fazla ayrıca “Stratejik plan hazırlanması için 60 bin TL harcanmış ve hizmet alımı yapılmış. Sizin partiniz daha önceden bu planı bedavaya yapmış. Belediyenin maddi durumu itibarı ile bu harcama fazla değil mi?” diye konuştu.

SELVİTOPU: GERÇEKÇİ BİR PLAN

“Bizler bu tartışmaları yapmazsak gelişimi sağlayamayız” diyerek eleştirileri değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise belediyelerin merkezi idareden gelen ücretler ile ayakta durmakta güçlük çektiklerini söyledi ve şöyle devam etti: “Hiçbir sayfası boş olmayan bir plan hazırladık. Hayali hiçbir şey bulamazsınız. Gerçekçi bir plan olduğu ortaya çıkıyor. Biz mümkün olduğu ölçüde katılımcılığı öne alarak plan çalışması yaptık. Uzman bir isimle çalışarak bu planı hazırladık. Önemli bir konu olduğundan burada tasarruf yapmadık. Hiçbir zaman böyle bir konuda para harcamaktan çekinmeyiz. Üzerinde durulacak bir rakam değil. Bu planla birlikte belediyenin maddi sıkıntılarına çare üretmek amacıyla da bir danışmanlık hizmeti aldık. 47 bin TL’ye mal oldu. Önemli olan Karabağlar’daki sorunların tespiti. Teşhis tedavinin yarsıdır. Doğru tespitler yapılırsa projeler doğru geliştirilecektir. Geçen dönemdeki gibi burs veremiyoruz. Ancak KARBEM vasıtasıyla 1200 – 1300 öğrenciye destek veriyoruz. Bazı konularda gerçekçi davranmak zorundasınız. Belediyeler artık gerçek davranmak zorunda ve popülist davranmamalı. Bunlar bütçeye bağlı. Bizim AK Parti’den beklentimiz merkezi idareden belediyelerin gelirlerinin arttırılmasına yönelik girişimde bulunmasıdır. Belediyenin gelirleri yetmiyor. Madem otopark yok, yol yok, madem bunu biz yapacağız, o zaman motorlu taşıtlar vergisi de merkezsi idareye değil yerel yönetimlere ödensin. En büyük ilçeyiz. Burada ilk hedefimiz kentsel dönüşümün Karabağlar’da yapacağız. Umarız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da iyi bir proje ile ortaya çıkar ve doğru bir proje ile dönüşüm yapar. Sonuna kadar da destek oluruz.” Selvitopu’nun konuşmasının ardından yapılan oylamada stratejik plan AK Parti’nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.