TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zübeyde Hanım Anneler Günü'nde anıldı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, Anneler Günü dolayısıyla mezarı başında anıldı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2014 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zübeyde Hanım Anneler Günü'nde anıldı

Karşıyaka'daki anıt mezarında düzenlenen törende çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğu, törende yaptığı konuşmada Anneler Günü'nün tarihçesi hakkında bilgi verdi, "Varlığımızı borçlu olduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevgili annesinin huzurunda olmaktan onur duyuyorum" dedi. 

 Türk annelerinin laik, demokratik Türkiye'den vazgeçmeyeceğini belirten Kocaoğlu, çağdaşlık yolunda ilerlemeye kararlı olduklarını söyledi. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de annelerin ve anneliğin yalnızca bir gün hatırlanacak kadar sıradan bir kavram olmadığını ifade ederek, "Huzurunda bulundukları değerli kişinin, dünyaya nam salmış bir kişinin annesi olarak özellikle anılmayı hak ettiğini" kaydetti. 

 Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise Zübeyde Hanım'ın örnek bir evlat dünyaya getirdiğini dile getirerek, onun izinden devam eden bir nesil olduğunu vurguladı. Akpınar, "Türkiye'de ekmek almaya giden çocuğunun kolları arasından kayışını izleyen anneler de var. Onların da Anneler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

 Törenin sonunda Zübeyde Hanım için dua edildi.  Anıt mezardaki törenin ardından "Anneler Günü" nedeniyle düzenlenen "Zübeyde Hanım Koşusu"nun startı verildi. Anayasa Meydanı'nda başlayan koşu 4200 metrelik güzergahın sonunda Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'ndan bitecek. Koşuya çeşitli yaşlardan 512 kişi katıldı. (AA/İZMİR)

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.