TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan eleştiri ve müjde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni ulaşım sisteminin hayata geçmesinin ardından ilk kez geniş açıklama yaptı. Sistemin son derece olumlu yürüdüğünü belirten Kocaoğlu, haksız eleştirilere tepki gösterdi. Emniyeti de göreve çağırdı. Kocaoğlu, “Doğmamış çocuğa zıbın biçip menfi propaganda yapıyorlar” dedi. Kocaoğlu, engelliler için özel otobüslerin trafiğe çıkacağını ve ulaşıma zam yapmayacaklarının da müjdesini verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan eleştiri ve müjde

HAMZA GÜL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 29 Haziran’da hayata geçirilen İzmir genelinde otobüs hatlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmanın ilk bir haftalık sonuçlarını da değerlendirdi. Yeni sistem daha uygulama geçmeden aleyhinde korkunç bir propaganda başlatıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Çocuk doğmadan zıbın biçildi. Tabi ki üzüldük ama işimize bakıyoruz. 10 yıldır hiçbir vatandaşımızın aleyhine karar almadık. Ulaşım masraflarını düşürmek, konforlu, hızlı bir şekilde işlerine, alışverişlerine, akrabalarına gitmelerini sağlamak istiyoruz. Birinci hedefimiz trafik sıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmaktır. Kısa sürede vatandaşlarımızı gidecekleri yerlere götürmeyi hedefledik. İlk haftanın verileriyle bunları başardık” diye konuştu.

EMNİYETİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yeni uygulama sonrasında otobüslerin kaldırıldığı yerlerde birinci ve ikinci sıra otopark sorununun ortaya çıktığını belediye olarak gereken önlemi almaya çalıştıklarını söyleyerek, emniyeti göreve çağırdı. Başkan Kocaoğlu, “Biz görevimizi yaptık. Kordon’u tek yön yaptık. Sistemi kurduk, trafiği rahatlattık. Bizim ceza yazma yetkimiz yok. Bundan sonra görev emniyetindir. Onların da canla başla çalışacağına inanıyorum. Eğer çalışırlarsa uzun süre trafik sorunu olmaz. Ayrıca otobüs seferlerinde sorun vardı. Aynı otobüsün peş peşe geldiği yönünde şikayet vardı. Akıllı duraklarda bile dakika veremiyorduk. Otobüsün sefer anında zamanı ayarlanmıyordu. Bu sistemin ilk haftalık verilere göre konuşuyorum oturduğunda güzel olacak” diye konuştu.

YENİ ENGELLİ OTOBÜSLERİ

Başkan Kocaoğlu, yeni ulaşım sisteminde mağdur olan engellileri de unutmadıklarını bu konuda belediyeye ulaşan şikayetleri bir bir değerlendirdiklerini ifade ederek, “Uygulamada ‘engelliler mağdur oldu’ deniliyor. Zaten şu anda engellilerimize verimli hizmet veremiyoruz. Şehir içinde engelli vatandaşlarımızı taşıyacak 7-8 kişilik özel minibüsler hareket edecek. Engelli ulaşım servisi kurup belediye otobüslerinden engellileri çekeceğiz” diye konuştu.

ULAŞIMA ZAM YOK

Başkan Kocaoğlu, ulaşımda kent kart sisteminin geçerli olacağı dolmuşların yakında hayata geçeceğini söylerken Üçkuyular metrosunun açılışı için de “pek yakında bu sinemada” yanıtını verdi. Kocaoğlu bir soru üzerine, “Bizim önümüzde şimdilik ulaşıma zam yapma gibi bir düşüncemiz yok” diyerek bu konuda kaygı duyan vatandaşlara da müjde verdi.

90 DAKİKA UYGULAMASI SADECE İZMİR’DE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların 90 dakika içinde tek biletle istediği yere ulaşabileceği bir ulaşım sisteminin Türkiye’de başka hiçbir kentte olmadığına dikkat çekerek, “Biz aktarma sisteminin eksiklerini gidereceğiz. Muhtarlarımız menfi propagandaya fırsat tanımadan buna destek vermelidir. Sizlere daha iyi hizmet etme yolunda yapılan projeyi hayata geçirmemizde bize yardımcı olmanızı istiyorum. Biz İzmir’i sizlerle birlikte katılımcı yönetim anlayışı ile yönetmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

YARDIMLARIMIZ AFAD’A TAKILDI

Gecede yaptığı konuşmada Soma’daki maden faciasında kaybettiğimiz 301 şehidi rahmetle andıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şehit ailelerine gönderilen yardımların hala adresine ulaşmaması konusunda ise şunları söyledi: “Biz karınca kararınca her aileye 2 bin Türk lirası yardım etmek üzere AFAD fonuna toplam 602 bin TL para yatırdık. Şehit olan kardeşlerimizin ailelerine mektupla bilgi verirken başsağlığı diledik. Bu tarih 20 Haziran’dır. Bugün 15 günden fazla zaman geçti. AFAD paraları halen hesaplara geçmemiştir. Yetkililer AFAD’a müracaat eden vatandaşlarımıza ‘bütün yardımlar toplandıktan sonra dağıtılacaktır’ demişlerdir. Bunu da takdirlerinize bırakıyorum. Biz yardımımızın bir an önce şehit yakınlarına ulaşmasını istiyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.