TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerle el ele

Faber-Castell’in düzenlediği ‘Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin’ seminerlerinin bu yılki üçüncü ayağı İzmir’de gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2014 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğretmenlerle el ele

EMİNE ŞEKER

‘Yüksek kaliteli, güvenilir ürünler’ anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Faber-Castell, 2012 yılında hayata geçirdiği ‘Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin’ projesine 2014 yılında da devam ediyor. Çocukların gelişim ve eğitimine büyük önem veren ve bu konuda projeler geliştiren Faber-Castell, 2014 yılındaki üçüncü seminerini Hilton’da gerçekleştirdi.

UYGULAMALI SEMİNER

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve çocukların yaratıcılıklarını geliştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılan seminerlerin bu yıl ki üçüncü konusu ‘Yaratıcı Düşünce ve Yaratıcı Düşünceyi Geliştiren Etkinlik Örnekleri’ oldu. Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Gülçin Karadeniz’in ‘Yaratıcı Düşünce’ konulu sunumunun ardından, çeşitli etkinlik tekniklerinden uygulamalar ile öğretmenlere atölye çalışmaları verildi. Öğretmenlerin sınıflarda uygulayabilecekleri etkinlik örnekleri verilen seminerde, yaratıcılığın öğrenebilir bir yeti olduğu uygulamalarla gösterildi.

YARATICILIK, KÜÇÜK YAŞLARDA YEŞEREBİLİR

Adel Kalemcilik Şirketinin Faber-Castell Pazarlama Müdürü Müge Özel Eğilli, İzmir’de ilk defa seminer düzenlediklerini, belirterek, “2012 yılında ‘Yaratıcı çocuk, yaratıcı beyin’ seminerlerini düzenlemeye başladık. Pilot bölge olarak İstanbul’da yaptık. Amacımız, çocukların yaratıcılıklarını destekleyecek, öğretmenlerimizi motive edecek bir takım donelerini bu konunun uzmanı kişiler tarafından aktarmaktır. Sonrasında da uygulamaya dökmek için masalardaki ürünleri kullanarak toplu bir şekilde proje çıkarmaktır. Yaratıcılık, küçük yaşlarda yeşerebilir. Bu yüzden öğretmenlerimize bu konularla ilgili motive edecek etkinlikler vermek bizim hedefimiz. Bu yüzden biz bu projeyi sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. 3 yıldan beri düzenli olarak gerçekleştiriyoruz” dedi.

‘Yaratıcılık nedir, neden farklı düşünmeliyiz ve yaratıcılığı geliştirmek için neler yapılmalı’ konularının anlatıldığı seminerde, ilçelere bağlı devlet okulu ve özel okullardan 100 sayıda ilkokul, anaokulu ve resim öğretmeni eğitim aldı. Seminer sonrası katılımcılara, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalı katılım belgesi takdim edildi.

3’ncü yılında 1000’i aşkın öğretmene ulaşan “Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin” seminerlerinin bir sonraki durağı Ordu olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.