TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurbanlarınızı şimdiden alın

Karşıyaka Belediyesi Kurban Satış Yerinde yerini alan Karslı Muzo’nun oğlu Özkan Oğultarhan küçükbaş hayvanlar hakkında konuştu

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2014 06:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kurbanlarınızı şimdiden alın

EMİNE ŞEKER

Özkan Oğultarhan, babasının 30 yıldır esnaf olduğunu belirterek, “Babam bu işi herkesten daha iyi bilir. Geçen yıla göre bu yıl tabanlar biraz daha pahalı. Çünkü geçen sene dana bıçak 16 liraydı. Bu sene 21.5 lira oldu. Gelen köylü direk bıçağa verse zaten fiyatı kurtarır. Bu kurban olacağı için kar payını da koyacak. Dana fiyatları pahalı olacağı için insanların kuzuya yöneleceğini düşünüyoruz. Kuzulara talep artacağı için kuzuların fiyatlarında da bir artış söz konusu olacaktır. Geçen yıl kimsenin elinde hayvan kalmadı. Müşteriler etinin daha bol olması sebebi ile büyükbaşın daha bereketli olduğunu düşünüyorlar.  Ortak bulamayan ya da maddi durumu çok iyi olmayan kişiler kuzuyu tercih ediyorlar. Bu tamamen kişilerin maddi boyutuyla ya da damak tadıyla ilgili oluyor. Ama genelde ilk zamanlarda büyükbaş tercih ediliyor. Bayrama sayılı günler kala insanlar küçükbaşa yöneliyor. Büyükbaşın eti küçükbaşa göre daha sert oluyor. Biz bu işi devamlı yaptığımız için şuan elimizde 250 tane küçükbaşımız var. Ama bu sayı zaten bizim normal sayımız. Bayrama kadar 800’e yakın küçükbaş satmış oluyoruz” dedi.

YASAĞA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Daha önceki senelerde kesimlerin sokaklarda yapıldığını belirten Oğultarhan, “Bu sene her yere ‘kesim yasaktır’ afişleri asılacak. İnsanlar kafalarına göre istedikleri yerde kurbanlarını kesemeyecekler. Çünkü kesim yapıldığı takdirde ciddi para cezaları verilecek. Belediyenin belirlediği yerlerde kesim yapılacak. Böylelikle çevre kirliliği engellenmiş olacak. Kurban fiyatları olarak geçen yıla göre küçükbaşlarda aynı olur. Ama büyükbaşlarda fiyatlar tabi ki de artar. Bu yıl küçükbaş 600 ile bin 300 liraya satılacak. Biz hayvanlarımız daha sağlıklı olması için samanı, besi yemi, arpa ve yonca ile besliyoruz” şeklinde konuştu.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARDA 1 YAŞA DİKKAT

Oğultarhan, insanların kurban seçerken öncelikle sağlıklı olmalarına dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etii: “Kurban olabilmesi için 1 yaşını doldurması gerekiyor. Annesinin boyuna gelmiş olmalıdır. Gözleri yaşlı olmasın. Burnunda akıntı olmasın. İnsanların bu konularda dikkatli olması gerekiyor. İnsanlar bayram günü fiyatların düşeceğini düşünüyorlar. Ama bu sene böyle bir şey beklemiyoruz. Mal sahibinin elinde kalsa bile hayvanı kesime verip yine kar edecektir. İnsanlar son günü beklemeden gidip en güzel hayvanı seçsinler.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.