TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Büro-Sen’den ayrımcılığa tepki

Türk Büro-Sen İzmir 2 No’lu Şube’si hakim ve savcılara verilen zammın, adalet çalışanları arasında ayrıma neden olduğunu ve çalışma barışını bozacağını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk Büro-Sen’den ayrımcılığa tepki

EMİNE ŞEKER

Hakim ve savcılara yapılacak zammın diğer adalet çalışanlarına ve tüm kamu çalışanlarına yansıtılması gerektiğini belirten Türk Büro-Sen İzmir 2 No’lu Şube’si İzmir Adliyesi A Blok Sosyal Tesisler önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup ‘Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız’ ve ‘İşte memur işte sendika’ gibi slogan attı.

ADALETE OLAN GÜVENİ AZALTACAK

Basın açıklamasını yapan Türk Büro Sen İzmir 2 No’lu Adliye Şubesi Başkanı Sevim Gökalp, TBMM Adalet Komisyonu'nda hakim ve savcılara yapılacak bin 155 TL zammı içeren ‘Yargı Paketi’nin görüşülmeye başlanacağını belirterek, “Adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve insanlar arasındaki ayrımcılığın her geçen gün artarak devam ettiği ülkemizde, HSYK seçimleri öncesi yargıçlara rüşvet olarak dillendirilen, hakim ve savcılara yapılacak olan zam, adalete olan güveni daha da azaltacaktır. Yargıçlara yönelik ayrımcı bir uygulama, adalete yapılacak en büyük kötülüktür. Bu ayrımcılık anlayışı nedeniyle, hakim ve savcılarımız itibar kaybına uğrayacaklardır. Hükümet daha önce değişik tarihlerde yaptığı iki ayrı düzenleme ile, hakim ve savcıların ekonomik ve sosyal haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yapmıştır. Söz konusu düzenlemeler yapılırken de bugün olduğu gibi, 50 bini aşkın adalet çalışanı göz ardı edilmiştir” dedi.

ADALET ANLAYIŞINA EN BÜYÜK DARBE

Adalet çalışanları arasında yapılan ayrımın çalışma barışını bozacağını vurgulayan Gökalp, “Adalet hizmeti verenler sadece yargıçlar değildir. Yazı işleri müdüründen, mübaşirine, zabıt katibinden, teknik elemanına kadar 50 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu olmaksızın hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasında yapılan ayrımcılık, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi, çalışma barışını da sekteye uğratacaktır. Adalet hizmetlerinin olmazsa olmazları Adliye çalışanlarını yok farz ederek, sadece yargıçlara yapılacak bir zam, adı ‘Adalet Bakanlığı’ olan bir kuruma yakışmamaktadır. Ülke insanlarına Adalet hizmeti sunmak için oluşturulan bir kurumun, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapması adalet anlayışına yapılmış olan en büyük darbedir. Bu sebeple, adında ‘Adalet’ olan bir partinin, yine adı ‘Adalet’ olan bir Bakanlığın, bu ayrımcı anlayışıyla gerçek manada adalet dağıtması imkansızdır” şeklinde konuştu.

AK PARTİ MEMURLARI MAĞDUR ETTİ

Türk Büro Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nebi Yay ise, Türk Büro-Sen olarak, memurların haklı taleplerini her platformda kararlılıkla savunmayı sürdüreceklerini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “AKP 13 yıllık iktidarı boyunca çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle bir kısım kamu çalışanının fazla mesai ücretlerine, havuz paralarına, ek ödemelerine ve ikramiyelerine el koyarak, memurlarımızı mağdur etmiştir. Aynı süreçte ise, üst düzey yöneticilerle ilgili bazı özel düzenlemeler yaparak, ücret ve tazminat göstergelerini yükseltmiş, ücretlerinde önemli derecede artış sağlamıştır. Yargıçlara yapılması düşünülen zammın tüm kamu çalışanlarına verilmesi için eylemlik sürecimizi devam ettireceğiz ayrıca üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan da geri durmayacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.