TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'den itiraf: Aşırıya kaçtık!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin gizli dinleme faaliyetlerinin bazı durumlarda "aşırıya kaçtığını" söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2013 14:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ABD'den itiraf: Aşırıya kaçtık!

Kerry, Obama yönetiminde şimdiye kadar, ABD'nin Avrupalı müttefiklerinde infiale yol açan dinleme iddiaları konusunda doğrudan açıklama yapan en üst düzey yetkili oldu. Kerry, "Ulusal Güvenlik Kurumu'nun uygunsuz davranışlarını önlemek için Başkan Obama'yla birlikte çalışacağını" söyledi. ABD Dışişleri Bakanı bununla birlikte terör saldırılarını önlemek için artan izleme operasyonlara ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekledi.

"MASUM İNSANLAR SUİSTİMAL EDİLMEDİ"

Kerry, Londra'da video konferans aracılığıyla katıldığı bir toplantıda, "Planlarını önceden haber alarak uçakların düşürülmesini, binaların yıkılmasını ve insanların suikaste uğramasını önledik" dedi.

Kerry, "Sizi temin ederim ki, bu süreçte masum insanlar suistimal edilmedi. Bilgi toplama çabası var ve evet bazı durumlarda uygunsuz davranılarak aşırıya kaçıldı" ifadelerini kullandı.

ABD'nin dünya genelinde büyükçelçiliklerine kurduğu istasyonlarla cep telefonları ve internet iletişimini izlemeye aldığı yolundaki haberler Avrupa'da büyük öfkeye neden olmuştu.

ABD'nin 10 yıldır Almanya Başbakanı Angela Merkel'in cep telefonlarını dinlediği iddiaları iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginliğe yol açtı. İddialar, Rusya'ya iltica eden eski ABD istihbarat görevlisi Edward Snowden'ın sızdırdığı belgelere dayanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.