TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Feyzioğlu eleştirilere cevap verdi

  TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Sayın Başkan objektif bir gözlükle bu yazıyı, bu konuşmayı okursa içinde siyaset olmadığını görür ama objektif gözlükle okuması lazım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2014 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Feyzioğlu eleştirilere cevap verdi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Danıştay’ın kendisine ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili, “Sayın Başkan objektif bir gözlükle bu yazıyı, bu konuşmayı okursa içinde siyaset olmadığını görür ama objektif gözlükle okuması lazım. Sayın Danıştay Başkanından benzer bir açıklamayı da Sayın Başbakana ‘Konuğuma neden edepsiz ve yalancı dedin’ diye sorgulamasını da beklerim” dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Barolar Birliği’nde gerçekleşen toplantıda Feyzioğlu, bir gazetecinin Danıştay’dan kendisinin konuşmasına yönelik yapılan açıklamayı sorması üzerine şunları söyledi: “Bu saate kadar gecikmiş olması durumu açıklığa kavuşturmuş oluyor. Polemiğe girmem, sayın başkan objektif bir gözlükle bu yazıyı, bu konuşmayı okursa içinde siyaset olmadığını görür ama objektif gözlükle okuması lazım. Danıştay’ın karar verirken daima objektif gözlük taktığını biz inanmak isteriz. Bu kadar açık bir konuşmayı da objektif gözlükle değerlendirebilmesini dileriz. Danıştay’ın görevi tarafsız kalabilmektir. Konuğuna ‘Edepsiz, yalancı’ diyen kişi Başbakan da olsa yanında yer almak demek değildir. Sayın Danıştay Başkanından benzer bir açıklamayı da Sayın Başbakana ‘Konuğuma neden edepsiz ve yalancı dedin’ diye sorgulamasını da beklerim ama edepsiz ve yalancı kelimeleri Danıştay Başkanı için hakaret teşkil etmiyorsa artık diyeceğim bir şey yok.”

HAZIRLANDIK GELDİK

Başbakan Erdoğan’ın kendisine yönelik “Cübbeni çıkar siyaset yap” sözleri ve konuşmayı önceden planlanan tiyatro olarak nitelendirdiği sorusu üzerine Feyzioğlu, “Önceden yazdığımız doğru. Ama önceden yazmak önceden tiyatro değil. Sayın Başbakan da konuşmalarını önceden yazıyor, biz kendisine tiyatro oynuyor demiyoruz. Biz hazırlandık geldik, kimle tiyatro oynamışız bilemem. Bir konuşmadır bu zaten, dikkat ederseniz şu cümlede hakaret var, edepsizlik var diyemiyorlar. Kendisine 30 dakika ayrılmış da bir buçuk saatten başladılar, bir saate kadar düştüler. 50 dakika süre 50 dakika konuştu. Biz o yüzden edepsiz ve yalancı dedik desinler. Biz de kendilerine Türk Dil Kurumu sözlüğündeki anlamlarını söyleyelim. Süre aşımı edepsizlik ve yalancılık değildir. Süreler aşılır, bu çok büyütülecek bir şey değildir. Bir tek onu bulmuşlar. Onun dışında ‘Cübbeni çıkar siyasete gir’, hukuki her konuda açıklamayı kim yaparsa yapsın hoşuna gitmiyorsa Sayın Başbakan ‘Cübbeni çıkar da gel’ diyor. Yani bu biraz da şuna benziyor. Ceketini çıkar da sokağa çık şeklinde, biz ceket çıkarıp sokağa çıkmak şeklinde şiddet yanlısı değiliz. Cübbemizi onurla taşırız, gururla taşırız. Bana hala bekliyorum şu konuşmada bugünlük siyasettir dedikleri paragrafları göstersinler. O yüzden cübbeni çıkar da gel cümlesi artık miladını doldurmuş bir cümledir. Hukuk konuşanlara Sayın Başbakanın başka bir cümle ile karşılık vermesini naçizane öneririm. Daha inandırıcı olacaktır” şeklinde konuştu.

SÖYLEDİKLERİMİ BAŞBAKAN DA DOĞRULADI

Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın kendisinin konuşmasına dair yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Feyzioğlu, şunları kaydetti: “Söylediklerimi okumuş mu? Benim söylediklerimi Sayın Başbakan da doğruladı. O zaman benim söylediklerim kadar Sayın Başbakanın da söylediklerinin doğru olmadığını söylüyor. Ben söyleyince yanlış, Başbakan söyleyince doğru gibi garip bir durum ortaya çıkıyor. Ben aynı şeyleri söyledim, sadece ayrıldığımız nokta şu; Sayın Başbakan diyor ki, mal sahiplerine verdik öbürleri kiracı. Kiracıların da bir kısmına verdik. Zaten evleri yıkıldığında kiracılardı. Dolayısıyla gitsinler kirada otursunlar. Biz de diyoruz ki; bu deprem her gün olmuyor. Olduğu zaman da ev sahibi kiracı ayrımı yapmıyor, tepene yıkılıyor. Bunu sarıp sarmalamak için 70 metrekarelik, 80 metrekarelik ev yapacaksınız vereceksiniz. Ne var, çok mu zor. Deprem konutunun yapılmasının sebebi barınma ihtiyacının giderilmesidir. Barınma ihtiyacının giderilmesi sosyal devlet ilkesi kapsamındadır. Bunu giderin diyoruz, ne var bunda. Van Barosu bize rapor vermiş, vatandaş gelmiş söylemiş üzerinde selam var, size aktarmak istiyorum. Sizin çözüm bulacağınıza emin olarak diyorum. Yalanla yanlış konuşuyorsun arasında fark var, ülkenin Başbakanının bu farkı bilmesini dilerdim. Yanlıştır söyledikleriniz derse bizim elimize de şöyle bir rapor var karşılaştıralım Sayın Başbakan denir. Ama yalandır demek suretiyle siyasette çok yerleşik olan dili kullanıyorlar, biz siyasetçi değiliz, o dilden haz etmeyiz.” (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.