TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hız kesmeyen kardeşlik bilinci

DAGAB, bir uçtan diğer uca barış, sevgi, dostluk, vefa ve kardeşlik köprüleri kurabilmek için çıktıkları yolda hızla ilerliyor

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2014 09:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hız kesmeyen kardeşlik bilinci

DİLEK BAKIRKAYNAK

Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkesinin her karış toprağını, her bir ferdini kardeş bilen DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği)bu birlik ve kardeşlik bağının daha da perçinlensinmesi, mesafelerin ortadan kalkması için çıktıkları yolda ilerlemeye devam ediyorlar.

İzmir’de bulunan 22 Doğu ve Güneydoğu ilden göç ederek gelen vatandaşların üst çatı kuruluşu olan DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği), kuruluşları münasebetiyle çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor. Birliğin kuruluş amacını her fırsatta dile getirerek düzenledikleri ziyaretler esnasında DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği) hakkında bilgi veren DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, kardeşliğin, barışın önemini vurgulayarak birliktelik çağrısında bulundu.

“İŞİMİZ GÖNÜL İŞİDİR”

Kurulduğu günden bugüne bir çok yerde ziyaret gerçekleştiren DAGAB, önceki gün İzmir Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinatörü Konak Kaymakamı Ahmet Önal, Konak Kaymakamlığı İlçe Yazı işleri Müdürü Mehmet Aksoy ve Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği Genel Başkanı Necati Ünal’ı makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyaretlerinde DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği)’nin 22 ilin  birleşmesiyle kurulduğuna vurgu yapan Genel Başkan Bayram, birliğin yaklaşık 4 ay önce resmileştiğini belirterek; “Türkiye’de ilk defa sivil toplum örgütlerine eş başkanlık sistemini getirdik. Bizim her bir birlik başkanımız ve kadın kolları başkanımız DAGAB’ın eş başkanıdır, bu da Türkiye’de bir modeldir. Neden DAGAB sorusuna bir cevap verecek olursak: çoğu dernek kurulup kişisel hareket üzerinden çalışmaları sürdürüyor,  tabela ve çanta derneği üzerinden  işlem yapıyorlar. Birliğimizin başkanlarının çoğu deneyimli ve iş dünyasından,  hem de sivil toplum örgütlerinden gelmişlerdir. Bizler de deneyimleri birleştirerek birlik kurduk” dedi.

Bayram, Doğu- Batı arasında ön yargının olduğunun altını çizerek DAGAB’ın bu ön yargıları kırmak için bir köprü vazifesi yaptığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; “Doğu-Batı arasında kardeşlik köprüsü hedefliyoruz. Birliğimiz uluslararası akademik bir birliktir. İzmir’in ve Konak kentinin kalkınması için bize düşen ne varsa yapmaya hazırız”.

 “SOSYAL PROJELERE AĞIRLIK VERİYORUZ”

Yeni kurulmuş bir birlik olarak yapmış oldukları ve gerçekleştirecekleri projelere de yer veren DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, “Kısa süre içerisinde ramazan ayında Konak Meydanı’nda 1500 kişilik iftar yemeği verdik. Çok etkili bir organizasyon olduğu kanısındayız. Aynı zamanda diğer STK’lara örnek model olmuştur diye düşünüyoruz. Projelerimiz içerisinde Soma’da yer aldık. Soma, bizim acılı bir yanımız, bu yüzden onları bu bayramda yalnız bırakmadık. Hediyelik eşyalar götürdük. Urfa ve Bursa ziyaretlerimiz oldu. Bunlar yapmış olduğumuz çalışmalarımızdan bazıları” şeklinde konuştu.

“STK’LAR ÜZERİNDE BASKI VAR”

Sivil toplum örgütleri üzerinde bir baskı olduğunu dile getiren  Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği Genel Başkanı Necati Ünal, “Bazı sivil toplum örgütleri varlığını hissettirirken, bazıları da sessizliğini bozmuyor. Meslek Odaları sivil toplum örgütleri ile karıştırılmamalı. Bizim işlerimiz gönüllülük esasına dayanıyor” dedi.

İnsanlara ulaşmak ve anlamının önemli olduğunu belirterek konu üzerine görüşlerini dile getiren DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, “Ülkede bir kaos varsa ona karşı mücadele etmek lazım. STK’lar yürek işi, gönül işidir” şeklinde konuştu.

“DEVLET ADAMIYIM”        

Her zaman tarafsız bir yol çizdiğini belirten İzmir Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinatörü Konak Kaymakamı Ahmet Önal, DAGAB’a öncelikle ziyaretlerinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Ben tarafsız bir kişiyi. Ben bir devlet adamıyım. Herkesin de böyle olması gerekiyor” dedi.

Kültür, fikir ve amaç olarak DAGAB’ın güzel bir oluşum olduğunun altını çizen Kaymakam Önal, görüşlerini dile getirdi konuşmasında, “ Daha çok yenisiniz fakat şimdiden çok güzel faaliyetleriniz var. 3-5 yıl sonra siz konumunuzu düşünemiyorum. İçinizde her kesimden insanın olması çok sevindirici. Böyle eğitime önem veren kişilerin olması mutluluk verici” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.