TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayrağa saygı, birliğe çağrı...

Memur-Sen Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde İzmir’de, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını bahane ederek sokaklara çıkan ve gösterileri şiddet eylemlerine dönüştüren gruplara karşı bir araya gelen 17 sivil toplum örgütü ‘Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı’ platformu düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2014 06:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayrağa saygı, birliğe çağrı...

EMİNE ŞEKER

İzmir’de, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını bahane ederek tüm yurtta sokaklara dökülen grupların şiddet eylemlerine yönelik kentteki 17 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek ‘Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı’ platformunda ortak açıklama yaptı.

MEMUR-SEN İzmir öncülüğünde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir, HAK-İŞ İzmir, İHH,  Erzurum Dernekleri, MARVAK, ULUBALDEF, EKAF, KARSİAD, Müteahhitler Birliği(MÜFED), OTOKENT, TÜGVA, BİLİM İNSAN VAKFI, Roman Dernekleri Federasyonu, ASKON, TÜMSİAD ve Yeni Dünya Vakfı katıldı.

TÜRKİYE'NİN HUZURUNU HEP BİRLİKTE SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR

Ortak toplantı, MEMUR-SEN Konfederasyonu İzmir İl Temsilcilisi Abdurrahim Şenocak'ın konuşmasıyla başladı. Şenocak, sokaklarda yaşanan olayların eşkıyalarca vandalizme dönüştürülmesi ve öldürmelerin hiçbir şekilde kabul etmediklerini vurgulayarak, “Bugünlerde Gezi Olayları ve 17 Aralık komplo girişimlerinden sonra tezgâhlanan başka bir operasyonla karşı karşıyayız. Bulunduğu coğrafyada bir barış adası ve umut olan ülkemizi karıştırıp kaosa sürükleme gayretleri ısrarla devam ettirilmek istenmektedir. Ülkemizde yaşanan huzur ve istikrar ortamını ortadan kaldırmaya yönelik eylemlerin milletimizin ferasetiyle boşa çıkarılacağına dair ümidimiz tamdır. Türk ve Kürt gençleri bu oyunu hep birlikte boşa çıkaracaktır. Biz bu toplantıdan 17 sivil toplum kuruluşuyla birlik ve itidal çağrısı yapıyoruz ve ‘Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı’yı ‘Tek Vatan, Tek Bayrak ve Tek Millet’ 77 milyon bu ülke etrafında kenetlenerek Türkiye’nin istikrarına yönelmiş olan bu girişimleri boşa çıkarması için buradayız. Türk milleti, millet olarak, Türkler ve Kürtler olarak bin yıldır ortak yaşamış bir millet olarak bu birliğimizi sürdürmemiz ve birlik barışı, Türkiye'nin huzurunu hep birlikte sürdürmemiz gerekiyor. Etrafımız belli projeler çerçevesinde kan akıtılan, zulüm gören bir coğrafyaya döndü. Biz de geçmişte PKK ile mücadele ettik. Bunun sonrasında bir çözüm sürecine ulaştık. Çözüm sürecini, bizler ve Türkiye'de çok kişi destekliyor. Çözüm sürecine halel gelmemesini önemsiyoruz" dedi.

YAŞANANLARI KAYGIYLA TAKİP EDİYORUZ

MÜSİAD İzmir İl Temsilcisi Kadir Uçar ise, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını kaygıyla takip ettiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Uluslararası toplumu harekete geçirmek için başlatılan gösterileri, şiddet eylemlerine dönüşmesini kınıyoruz. Türkiye’de şiddet ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Şiddet ortamının beraberinde getirdiği sokağa çıkma yasaklarını ve yaşanan kayıpları kaygı ile takip ediyoruz. Her zaman en büyük destekçisi olduğumuz çözüm sürecini baltalayacak olan her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gereken bir ortamda, Kobani’de yaşanan IŞİD terörünü gerekçe göstererek şehirlerimizde ölümlere varacak kadar şiddet içeren tepkileri, demokratik haklar ile bağdaştıramadığımızı belirtmek istiyoruz.”

17 sivil toplum örgütünün katıldığı, ortak mesajların verildiği platformda, şiddet olaylarının bir an önce durdurulması, Türk bayrağına ve insanlara karşı yapılan provokasyonların önüne geçilmesinin gerektiği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.