TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde

Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda komitesi üyesi 21 ülkenin de oylarını alan Bergama UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek dünyanın 999. mirası oldu

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne 2010 yılından itibaren adaylık çalışmalarını sürdüren Bergama, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen oylama sonucu komite üyesi 21 ülkenin de oylarını alarak Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki yerini aldı.  “Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı” olarak listeye kabul edilen Bergama dünyanın 999. mirası oldu.  Türkiye’den iki dosyanın aday olduğu oylamada diğer aday Bursa’nın Cumalıkızık Köyü  “Bursa ve Cumalıkızık, Osmanlı’nın Doğuşu Alanı” olarak listeye girerek dünyanın 998. Mirası kabul edildi.

3 YILDA KALICI LİSTE

Tarih mirası ve kültürel zenginlikleri ile İzmir’in tarihe açılan kapısı olan Bergama’nın kazanmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bu alandaki çalışmalara ilk olarak 2010 yılında başladık. Bergama ilk olarak 2011’de geçici olarak listeye girdi ve Türkiye’de ilk olarak Bergama Belediyesi bünyesinde Unesco Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi kurularak bu çalışmalar yürütüldü. 3 yıl gibi kısa bir sürede de kalıcı olarak listeye girdik. Bundan sonrası Bergama için çok daha önemli. Çünkü Bergama turizm konusunda büyük bir hamle kazanacak ve bu hamleyi de en iyi şekilde değerlendirecektir. Bu konuda emeği geçen başta Bergama Belediyesi UNESCO Çalışma Birimi olmak üzere tüm Bergamalılara teşekkür ederim” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.