TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Halkın sağlığı parayla ölçülemez”

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları hastanesinin kapatılmasına karşı, hastanede çalışanlara ve hastalara bildiri dağıtıldı. Sağlıkçılar, Göğüs Hastanesi için günlerdir mücadele ediyor

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Halkın sağlığı parayla ölçülemez”

DİLEK BAKIRKAYNAK

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin birleştirme yolu ile genel hastane haline getirilmek istenmesi ve hastanenin kurumsal kimliğinin yok edilmek istenmesine karşı çıkan sağlık emekçiler mücadelelerine devam ediyor. Sendika üyeleri ile birlikte yemekhane önünde buluşulup hastane dışına bir yürüyüş yapılarak, yeniden hastaneye dönüldü ve bir basın açıklaması yapıldı.

Hastanenin içinden caddeye dökülerek yürüyüş düzenleyen sağlıkçılar, ‘İzmir uyuma hastanene sahip çık’ diye çağrıda bulunarak slogan attılar. ‘Göğsünü siper et, hastanene sahip çık’ gibi çeşitli sloganlar atan sağlıkçılar, ‘İzmir’in tarihi çınarı olan hastaneyi kapattırmayacağız’ diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

İzmir Tabip Odası, Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, İzmir Eczacı Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Türk Sağlık-Sen 2 Nolu Şube, Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi ve Eğitim-İş’in bir araya geldiği eylemde konuşan Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Ali Gül, “Burada, paran kadar sağlık anlayışına karşı çıkıyoruz. Önümüzdeki günlerde üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Sonunda kazanan biz olacağız” dedi.

“YANLIŞTAN DÖNÜLENE KADAR EYLEMDEYİZ”

Sağlık Bakanlığı’nın durumu hastaneye astığı pankartla duyurduğuna değinen SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, “Haftalardır bize yanıt verilmeyerek sadece bir pankart asıldı. Asılan pankart bizim moralimizi bozmadı. Biz haftalardır verdiğimiz mücadeleye devam ediyoruz. Kapatılmayı sevimli göstermeye çalışıp, birleştirme diyorlar. Bütün İzmirliler ve Egeliler olarak bu yanlıştan dönülene kadar hastanede eylemde olacağız. Yarın bu karardan dönülmezse burayı festival yerine çevireceğiz” şeklinde konuştu.

“ÇINARIMIZI KESEMEZSİNİZ”

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dünyaya örnek olduğunu belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner ise yaptığı konuşmasında, “Göğüs hastanesindeki hastalar başka bir hiçbir hastanenin hiçbir koridorunda şifa bulamazlar. Asılan pankartlar sizi kurtarmaz. Eğer haklı bir gerekçeniz varsa gelin konuşun. Hodri meydan diyoruz; sağlıkçılarla, hastalarla gelin konuşun. Gerekçelerinizi anlatın. Sizin haklı bir tane gerekçeniz yoktur. Bu karardan derhal geri dönün. Göğüs hastanemizi kapattırmayız. Çınarımızı kesemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.