TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla'da bağbozumu coşkusu

Urla’da düzenlenen bağbozumu şenliğinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üretici ile yerel yönetimler arasında güven olmadığı zaman çalışmanın olmayacağını anlatan Kocaoğlu, beş yıllık hedef koydu

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2014 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Urla'da bağbozumu coşkusu

FEYZİ MİRHANOĞLU - Kocaoğlu, “Önümüzdeki beş sene kim ne derse desin, kim ne fitne fücur düşünürse düşünsün, kim ceketimizden, paçamızdan çekmeye çalışırsa çalışsın İzmir tarımda, turizmde, sanayide, bilimde, kültürde, sanatta ilerleyecek, büyüyecek ve kalkınacaktır” dedi.

BUGÜNE KADAR YAPTIKLARIMIZ ORTADA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  yaptığı konuşmada yerelde kalkınmadan bahsetti. Kocaoğlu, “Biz 10,5 yıl önce ‘yerelde kalkınma’ diyerek bir program çerçevesinde yola çıktık. Yerel yöneticilerin, kentin değerlerini ve kaynaklarını daha iyi değerlendireceği için böyle bir yol bulduk. Bu güne kadar yaptıklarımız ortadadır. Bademler’de, Tire’de, Bayındır’da yaptıklarımız sadece üretici ile belediye arasında güven ortamı tesis etti. Güven olmadan işbirliği, dayanışma, sürdürülebilirlik olmaz. Şimdi de aklı ve bilimi kullanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beş yıl önce Türkiye’de ilk defa 171 bin hektarlık yarımadada ‘nasıl kalkınır’ yarışması yaptık. Yarışmadan çok şey öğrendik. Kitaplaştırdık ve ardından İzmir Kalkınma Ajansı ile Çeşme ve Yarımada’nın stratejik planını İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ile plan yaptı. Şimdi de Tahtalı-Küçük Menderes ile Bakırçay Ovaları’nın stratejik planını yapacağız. Şu anda Yarımada’nın her şeyini biliyoruz. İkliminden rüzgarına, balık çiftliğinden RES’in nerede kurulacağına, enginardan, zeytine, üzümden nergizine kadar her şeyini biliyoruz. Yarımada’da yaşayan insanlarımızın alışkanlıklarını, geleneklerini ve yeteneklerini de biliyoruz. Bunları bildiğiniz zaman ürettiğiniz projeler hayat buluyor. Önümüzdeki hedefe göre ilk olarak 10 yapacak iş belirledik. İlk olarak beş tanesine başlayacağız” dedi.

KİM FİTNE FÜCUR DÜŞÜNÜRSE…

Kocaoğlu, İzmir’in önünün açık olduğunu ifade ederken çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı. Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi çok önemli yatırımlar yaptı. Önümüzdeki beş sene kim ne derse desin, kim ne fitne fücur düşünürse düşünsün, kim ceketimizden, paçamızdan çekmeye çalışırsa çalışsın İzmir tarımda, turizmde, sanayide, bilimde, kültürde, sanatta ilerleyecek, büyüyecek ve kalkınacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Direksiyonda Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimler var. Bu direksiyonda STK’lar, odalar, işadamları, kısaca 4 milyon İzmirli var. Hep birlikte kalkınmak için özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz bozulmasın” diye konuştu.

URLA’NIN KÜLTÜRÜ YAŞAYACAK

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da yaptığı konuşmada düzenlenen şenliğin Urla’nın kültürünü yaşattığını belirtti. Uyar, “Amacımız Urla’da unutulmuş olan bağcılığı korurken gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak istiyoruz. Biz geçmişimize sahip çıkıyoruz. Urla’nın bereketli topraklarında yetişen ürünleri sergileyeceğiz.  Gelin Urla’nın bağ bozumunu hep birlikte kutlayalım. Gelecek sene uluslararası şenlikle devam edelim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.