TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kirazlar görücüye çıktı

Buca Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Belenbaşı Köyü Yörük Kültürü’nü Tanıtma ve Kiraz Festivali’nin 10’uncusu, coşku içinde gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kirazlar görücüye çıktı

Geleneksel hale gelen festival, önceki gün sabah saatlerinde başladı. Köy Meydanı’nda kurulan dev sahnede etkinlikler gerçekleştirilirken, ziyaretçilerin alışveriş yapabilmesi için organik Pazar kuruldu. Festivale CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile birlikte katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina sözlerine, “Elleri nasırlı kalpleri pamuk Belenrbaşılılar, bu güzel günü bize yaşattığınız için teşekkürler” diyerek başladı.

Gezi Direnişi ve Soma’da yaşamını yitiren madencilerin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Piriştina, “Bu verimli toprakları değerlendirirsek amacımıza ulaşırız. Köylünün ve çiftçinin hakkını alması lazım” diye konuştu. Piriştina, kurulan stantlardan alışveriş yapılması çağrısında da bulundu. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, geçen yıl Suriye’den gelen kaçak yağların üreticiyi zarara soktuğunu hatırlatarak köylünün para kazanamadığını ve ürettiğinin karşılığını alamadığını dile getirdi. Tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Susam, “Tarım çok önemli. İzmir’den 3 milyar 100 milyon liralık ihracat yapılmış. Bunun 760 milyon lirası tarım ürünleri. Demek ki tarım önemli. Gereken destek bu sektöre, üreticiye verilmelidir” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise, “Buca için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Ancak ideolojiyi bırakmalı, hizmeti birlikte yapmalıyız” şeklinde konuştu.

EN İYİ KİRAZ SEÇİLDİ

Belenbaşı Muhtarı Hüseyin Altıparmak ve Konak Ziraat Odası Başkanı Rakip Becer de birer konuşma yaparak festivalin önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından en iyi kiraz yarışması yapıldı. Üçüncü Sadık Altıparmak, ikinci Hasan Kınacı ve birinci Mustafa İlhan oldu. Festivale gelemeyen birinci İlhan’ın plaketini, kızı Firdevs Çetin aldı. Ayrıca en iyi el emeği ürün yarışması da gerçekleşti. Bu kategoride de üçüncü Melisa Usta, ikinci Hatice Beyan, birinci Ayşe Aksu oldu. Festival daha sonra Tolga Sağ başta olmak üzere çeşitli sanatçıların konserleriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.