TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den Pekdaş eleştirisi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın açıkladığı 100 günlük hizmet bilançosunu değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’den Pekdaş eleştirisi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın açıkladığı 100 günlük hizmet bilançosunu değerlendirdi

Konak Belediyesi’nin AK Partili meclis üyeleri; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, ortak bir açıklama yaparak Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın açıkladığı 100 günlük hizmet bilançosu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 Nisan’da mazbatasını alarak koltuğa oturduğunu ve aradan geçen 100 günü aşkın sürede sadece mazeret ve istismar siyaseti yaptığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Sayın Başkan 100 günlük hizmet bilançosunu açıklamış. Bilançoya baktık, hizmet namına bir şey göremedik. Gördüğümüz tek şey, mazeret ve istismar siyaseti. Sayın Başkan CHP’nin kent yönetme kültürüne iyi adapte olmuş görünüyor. Sürekli mazeret üretme, hükümeti suçlama ve hükümetin yaptığı yatırımların istismarını yapma ekseninde dönüp duruyor. Konak’ın kuru lafa, hamasi nutuklara ve istismara değil, hizmete ihtiyacı var. 100 günü aşkın sürede ortaya konulan bir vizyon ve hizmet etme iradesi yok. Konak’ın ve Konaklıların beklentisinden çok uzak bir yönetim anlayışı ile çalışan Sayın Pekdaş’ın karnesi zayıflarla dolu” şeklinde konuştu. 

“DAMLACIK’TA VATANDAŞLAR YANILTILIYOR” 

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın Damlacık semtinde, Duatepe Mahallesi ve Güzelyalı bölgesinde marjinal gruplarla birlikte forumlar düzenlediğini hatırlatan Bilal Doğan, buralarda vatandaşların duygularının istismar edilerek hizmete karşı bir defans uygulanmaya çalışıldığını ifade etti. Vatandaşların yanıltıldığını üzülerek gözlemlediklerini belirten Doğan, “Damlacık semtinin kamulaştırma yapılarak rant alanı olacağı ifade ediliyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Söz konusu kamulaştırma tamamen teknik gerekçeler nedeniyle yapılmaktadır. Bunun tamamen vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma maksatlı olduğunu Sayın Pekdaş ve ekibi de bilmektedir. Bu alanda 62 adet konutta kamulaştırma çalışması yapılmaktadır. Kamulaştırma işlemleri Bakanlar Kurulu’nun ‘Acele Kamulaştırma Kararına’ istinaden yapılmaktadır. Kamulaştırılacak alan, tescilli binalar hariç, yıkım işlemlerinden sonra yeşil alan olarak teşkil edilecektir. Buranın rant alanı olacağını iddia etmek tamamen bir safsatadan ibarettir. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken yatırımlar ve bunlara bağlı olarak gerçekleşmesi gereken trafik düzenlemeleri bir türlü yapılamadığı için, Cumhuriyet tarihinin en başarılı ve en yatırımcı bakanı Sayın Binali Yıldırım elini taşın altına koymuştur. Sayın Binali Yıldırım, İzmirlilerin yaşadığı trafik çilesinin bitmesi adına kent için tarihi bir öneme sahip olan Konak Tünelleri projesini başlatmıştır. Güneş balçıkla sıvanmaz, İzmir’de herkes neyin ne olduğunu biliyor. Konak Tünelleri İzmir için büyük önem taşımaktadır, trafiğe büyük rahatlamalar getirecektir. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu büyük yatırım, bu önemli projenin engellenmesi adına yapılan çalışmaları hayretle ve ibretle izliyoruz” dedi. 

“PEKDAŞ GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR”

Damlacık’ta, Duatepe Mahallesi ve Güzelyalı’da Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen forumların bir tiyatrodan ibaret olduğunu belirten Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ise Başkan Sema Pekdaş’ı gerçekleri konuşmaya davet etti. Başkan Pekdaş’ın vatandaşların gözlerinin içine baka baka gerçekleri çarpıttığını ifade eden Şanlı, “Sayın Başkan bir tiyatro sergiliyor. Hepimiz bu tiyatroyu ibretle izliyoruz. Gerçekler ortada, neyin ne olduğunu herkes biliyor. Konak Tünelleri Projesi, İzmir tarihinin en önemli yatırımlarından birisidir. Bu yatırımı engellemek için yapmadıkları oyun, söylemedikleri yalan kalmadı. Kimse vatandaşları kandırmasın. Konak Tünelleri inşaatı neticesinde hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir, bunu açık ve net olarak ifade etmek istiyoruz. Konak’ın ve Konaklıların hakkını sonuna kadar savunacağımızdan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Başkan Pekdaş’ı olmayan bir mağduriyet üzerinden duygu istismarı yaparak ortalığı karıştırmak yerine asli görevlerini ifa etmeye çağırıyoruz. Konak’ta çöp yığınları görmek istemiyoruz. Belediyenin kapısının şifresini kırarak tribünlere oynayan Sayın Başkan, Çınarlı Rekreasyon Alanı’nın kapısına neden kilit vurdu, bunu bir açıklasın. 100 günde tüm enerjisini ilçenin gelişmesine harcadığını iddia ediyor, ortada somut olarak yapılan ne var görmek istiyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

 

.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.