TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Tarım Orman-Sen’den önerge tepkisi

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Tarım-Sen 11 No’lu İzmir-Manisa Şubesi adına Başkan Fuat Akaydın, “Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliği” eleştridi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk Tarım Orman-Sen’den önerge tepkisi

FEYZİ MİRHANOĞLU

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Lokalinde düzenlenen basın açıklamasına sendika yetkilileri ve Ormn Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı. Yayınlanan yönetmeliğe göre Orman Bölge Müdürlükleri’nde görev süresi 10 yılı geçen mühendisler, 7 yılı geçen şube ve işletme müdürleriyle 5 yılı doldurmuş bölge şeflerine zorunlu tayin yapılması gerekiyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Lokalinde, Türk Tarım Orman-Sen 11 Nolu İzmir-Manisa Şubesi adına açıklama yapan Başkan Fuat Akaydın, sosyal konumları göz önüne alınmadan Orman Bölge Müdürlüğü Personelinin tayin işlemlerinin zorunlu hale getirildiğini belirtti. Akaydın açıklamasınıda şunları söyledi: “Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik; bahse konu kurum çalışanlarından başta Orman Mühendisleri, Şube Müdürleri, Saymanlar, Şefler ve Orman Muhafaza Memurları gibi kadrolarda görev yapan kamu çalışanları için sürgün haline dönüşmüştür. Yapılan yönetmelik; bahse konu kurum çalışmaları arasında ayrımcılığın en had tanımaz noktalarındaki uygulamalara kılıf edilmeye çalışılmaktadır.”

“ROTASYON OBJEKTİF OLSUN”

Yapılan yanlışlığın hukuki yollara taşınmadan çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin sonuç vermediği ve sadece müracaat süresinin uzattığını belirten Akaydın, “Yasal olmayan uygulamaya devam edileceğini öğrenmiş olmakla birlikte yasal haklarımızın korunmasını sağlamak amacıyla, hukuki yollara başvurma haklarımız saklı kalmak ve yasal süreler geçirilmek üzere, çözüme yönelik her türlü mücadelemiz devam edecektir. Bizler rotasyona karşı değiliz. Ancak rotasyona esas uygulama süreleri, rotasyona tabi personelin seçiminde belirlenecek objektif kriterler, rotasyon uygulamasının diğer kamu kurumlarında olduğu gibi yönetmeliğin yürülüğe girdiği tarihten itibaren uygulanması yerine, yönetmelikte belirlenen süre kadar ilk uygulamada beklenmesi bu süreçte doğabilecek hukuki aksaklıkların giderilmesi gibi gerekçeler ile bu tür sübjektif ve kişiye bağlı uygulamalara karşıyız. Bu yönetmeliğin bir an önce yeniden ele alınmak üzere yürürlükten çekilmesini Orman Gene Müdürlüğü’nden beklemekteyiz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.