TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bal’dan HSYK atamaları hakkında açıklama

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HSYK'ya yaptığı atamaları eleştirdi. "Bu atamalar, yargının iktidarın baskısı altına girmesi demektir, siyasallaşması demektir. Vatandaşların yargıya, devlete güvenini sarsar. İnsanların başka arayışlara girmesine yol açar" dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2014 12:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bal’dan HSYK atamaları hakkında açıklama

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, ülkede terörün can almaya devam ettiğini ifade etti. Suriye'de terör örgütünün ciddi bir devletleşme sürecine girdiğini belirten Bal, çok zik zak çizen, kafası karışık bir hükümet olduğunu ifade etti. "PKK, terör örgütü olmaktan çıktı mı? Çıktıysa bu şehitler neden geliyor? Ama hala terör örgütü ise bu acziyet neden?" diye sordu.

“ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM"

Bal, HSYK konusuna değindi. Siyasallaşan bir HSYK seçiminin yapıldığını dile getiren Bal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HSYK'ya yaptığı atamaları eleştirdi. Bal, "Bu atamalar, yargının, iktidarın baskısı altına girmesi demektir, siyasallaşması demektir. Vatandaşların yargıya, devlete güvenini sarsar. İnsanların başka arayışlara girmesine yol açar. İllegal yapıların bu psikolojik boşluğu doldurmasının yolunu açar. Çok dikkatli olmamız lazım" diye konuştu.

Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının siyasallaşmaya yol açacağına dikkat çeken Bal, siyasal bir hesapla adım atıldığının altını çizdi. Her şeyin kendi zemininde tartışılması gerektiğini vurgulayan Bal, vatandaşın çıkarının gözetilmesi gerektiğini ifade etti. Huzur, refah, kalkınmanın öncelikli olması gerektiğini dile getiren Bal, yapılanların parti devleti haline getirilmenin bir devamı olduğuna dikkat çekti.

Ordunun siyasetin içine çekilmesinin çok büyük kötülük olduğunu anlatan Bal, sadece ordu değil polisin, yargının da siyasetin içine çekilmemesi, parti devleti haline getirilmemesi gerektiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın şahsına yönelik açıklamalarını da eleştiren Bal, AKP içinde 'Ölürsem kuliste öleyim. Cennet'e gideyim.' diyenlerin olduğunu hatırlattı.

“BU, BENCİL BİR ZİHNİYETTİR”

"Ne zamandan beri Cennet'in anahtarını satmaya başladınız?" diye soran Bal, "Yani sizin partinizden olmayanlar adam değil mi, değerli değil mi? Ne zamandan beri değerli olmanın ölçüsü AKP olmuş? Bu, bencil bir zihniyettir. Bu, tam bir tek zihniyettir" şeklinde konuştu.

En iyi fişlemeyi valiler aracılığıyla AKP'nin yaptığını belirten Bal, Birleşmiş Milletler'de destek veren 151 devletten neden 60 devlete düşüldüğünün sorgulanması gerektiğini ifade etti. Ülkenin ihtiyacı olanın kutuplaşma olmadığını dile getiren Bal, ülkenin ihtiyacının delikanlı, dürüst, işini yapan vekillerin olduğunu kaydetti. Bal, temel ortak paydanın ise demokrasi ve insan hakları olması gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, "Teröristin bile bir gururu olur." açıklamasının hatırlatılması üzerine İdris Bal, bakanın açıklamalarını bir dil sürçmesi olarak gördüğünü ifade etti. Onurdan, gururdan bahsetmesinin bir dil sürçmesi olduğunu dile getiren Bal, bunun iktidarın bocalamasını gösterdiğini kaydetti. Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, gelinen noktada artık mızrağın çuvala sığmadığının altını çizdi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.