TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZENERJİ’de şok karar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.’de çalışan bin 170 personeli işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ihale kriziyle ilgili şok bir karar alındı. Belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’nin itirazlarını değerlendiren Kamu İhale Kurumu ret kararı verdi

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZENERJİ’de şok karar!

DAVUT İPEK - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kriz yaratan park ve yeşil alanların bakım, temizlik ve sulama hizmetleri için personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalesinin ardından Ankara’ya taşınan itiraz sürecinde flaş bir gelişme daha yaşandı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ihalede taşeron firma Dermar Temizlik ile eş teklif sunan belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’nin itirazlarına Kamu İhale Kurumu’ndan ret kararı geldi. Ankara’dan gelecek resmi kararın belediyeye tebliğ edilmesinin ardından belediye ile ihaleyi alan taşeron firma Dermar Temizlik arasında sözleşme imzalanması bekleniyor.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Dairesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan yeşil alanların bakım, sulama ve temizlik ihalesinin taşerona gitmesiyle birlikte başlayan ihale krizinde Ankara’da bir son dakika gelişmesi yaşandı. İhalede taşeron firma Dermar Temizlik ile eş teklif sunan belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’nin mevcut hizmetleri yerine getirdiği, kamu yararına hizmet sunduğu, işin devamlılığı için daha kaliteli ve daha tecrübeli hizmet sunacağı yönündeki itirazlarını değerlendiren Kamu İhale Kurumu’ndan ret kararı çıktı.Çıkan karar sonrasında bin 170 işçiyi ilgilendiren üç aylık hizmet alım ihalesinin taşeron firmaya verilmesi de kesinlik kazanırken, resmi kararın önümüzdeki günlerde belediyeye tebliğ edilmesiyle birlikte Dermar Temizlik ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalanacak ve firma işbaşı yapacak. Kalan iki aylık süreçte belediyenin park ve yeşil alanlar birimlerinde çalışan sözleşmeli personelin taşeron firmada hak kayıpları ile çalışmaya başlaması ya da işsiz kalması gündeme gelecek.

“TAŞERON BİR KÖLELİK SİSTEMİDİR”

Konuyla ilgili gazetemize demeç veren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam şunları belirtti: “Taşeron sistem bir kölelik sistemidir. Bu bağlamda baktığımızda bunun kökten kaldırılması gerekmektedir. Parlamentoda bir çalışma başlatılmalı ve bu hususta gerekli adımlar atılmalıdır. Hükümetin bu sistemle bir kaynak alışverişi olduğu için bu sistemin ortadan kaldırılmasını istememektedirler. Bizler yargı kararlarına saygılıyız. Ama çıkan bu karar işçiyi koruyup kollayan, onların haklarını gözeten bir karar değildir. Taşeron şirket demek, işçilerin sırtından geçinmek, işçileri kullanarak onların üzerinden büyüme odaklı olmak demektir. Bugünkü sistemi baz aldığımızda, son çıkan kararla birlikte taşerona kaynak ayırılan bir sistemin var olduğunu görmekteyiz. Tekrar söylüyorum, taşeron bir kölelik sistemidir ve en kısa sürede kökten kaldırılması gerekmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.