TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göğüs'te Ödemeler Düşebilir

Türk Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, www.medyasaglik.com’a yaptığı açıklamada, iki hastanenin mali açıdan birleşmesiyle Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerinin de düşebileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göğüs'te Ödemeler Düşebilir

GÖĞÜS’TE DÖNERLER DÜŞEBİLİR

Türk Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, www.medyasaglik.com’a yaptığı açıklamada,  iki hastanenin mali açıdan birleşmesiyle Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerinin de düşebileceğini söyledi. Atıcı, döner sermayelerin düşmemesi için gerekli çalışmalara başladıklarını, bunun önüne geçmek ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

MALİ BİRLEŞME ASLA BİR ZAFER DEĞİLDİR

Kamu Hastaneler Birlikleri Kurum Başkanlığı son aldığı karar ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sadece mali açıdan birleşmesine karar verdi. Karar bazı sendikalar ile sağlık çalışanları arasında sevinçle karşılandı.  SES Sendikası’nın mali birleşmeyi zafer gibi gösterdiğini belirten Türk Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, “Birleşmenin mali açıdan olması kazanılmış bir zafer değildir. Bu sağlık çalışanlarının zararına olacak bir karardır. Tepecik Hastanesi’nde ki doktor dışı sağlık çalışanlarımız döner sermaye almamaktadırlar. İleride Göğüs Hastanesi’nde de döner sermaye dağıtılmayabilir. Genel Sekreterlik, ‘Her iki hastaneye ….TL para veriyorum, bunları personele ek ödeme olarak dağıtın’ diyebilir. Bu büyük bir tehlikedir. Bunun önüne geçmek için sendika olarak çalışmalara başladık.  Tepecik Hastanesi’nde döner sermaye ödenmesi için mücadele ediyoruz, Göğüs Hastanesi’nde de ek ödemelerin düşmemesi için elimizden geleni yapacağız”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.