TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçmenler sandığa gitsin!

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren siyasi Partilerin İl Başkanları Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seçmenler sandığa gitsin!

A. FEYZİ MİRHANOĞLU - Bağımsız Türkiye Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlarının katıldığı toplantıda tek tek konuşan il bakanlarından seçmenlere 10 Ağustos’ta sandığa gidin çağrısı geldi.

“SÖZ KONUSU MİLLETİN ÇIKARI”

Toplantıda ilk söz alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Cumhuriyet Misyonu olan beş büyük parti olarak bir araya geldiklerini vurgulayarak, “Burada gerçekleşen birleşmede söz konusu milletimizin çıkarlarıdır. Milletin çıkarı söz konusu olduğunda gerinsin önemi değildir.  İzmir her zaman demokrasinin uzlaşmanın kenti olmuştur. Demokrasimizin yeniden tamir edilebilmesi için 10 Ağustos’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimi oldukça önemlidir” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adil yürütülmediği kanısında olduğunu belirten Engin, “TRT bugüne kadar yaklaşık Tayyip Erdoğan’a 500 dakikalık yayın hakkı sağlarken Ekmelddin İhsanoğlu’na 5 dakika, Selahattin Demirtaş’a ise bir dakikadan az süre tanımıştır. Bunu adil bulmuyoruz” diyerek yayın hakkının eşit olarak kullanılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenlerin sandığa gitmesinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Engin, “Ülkemizin geleceğine sahip çıkarak herkesin 10 Ağustosta sandığa gitmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BU SEÇİM TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİ”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türk Milleti’nin geleceği açısından son derece önemli bir seçim olduğuna dikkat çeken MHP İzmir İl Başknı Necat Karataş ise, “12 yıllık AKP iktidarında Türk Milleti tarihinin en sinsi tehditlerine maruz bırakılmıştır. Ülkemiz ve bölgemiz zor bir süreçten geçmekte ortadoğuda haritalar çizilmektedir. Bu tarihi sorumluluğun bilinci ve şuuru ile elimizden gelen her imkanı seferber edip çalışma arzusundayız. Sayın genel başkanımız cumhurbaşkanlığı adayları belirlendiğinden beri neden Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz, neden İhsanoğlu olmalıdır sorusunu açıklamaktadır. MHP olarak İhsanoğlu’na en yüksek oyun çıkması için katkı sağlayacağız. Bütün teşkilatımızla sürekli kampanya içerisinde olacağız. Halkın seçmenimizin  sandığa gitmesini sağlayacağız” diye konuştu.

“ERDOĞAN MAKSİMUM YÜZDE 40’LARDA”

DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ise Cumhurbaşkanının Türkiye tarihinde ilk kez halk tarafından seçileceğini bu süreçte de İhsanoğlu’nun her gün kendisini Türk halkına hayran bıraktığını belirtti. Karakülçe şöyle konuştu: “Bu Cumhurbaşkanlığı için halk tarafından yapılacak ilk seçimdir. Bu süreçte yol çıkma aşamasında ufak tefek pürüzler ortaya çıksa da Ekmeleddin İhsanoğlu Türk halkına kendisini her gün biraz daha hayran bırakmakta ve son 12 yılda aradığımız devlet adamlığını nasıl taşıdığını göstermektedir. Bizde DSP olarak İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı olması için sonuna kadar katkı veriyoruz. Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan seçimi gerek protesto etmek, gerek oy kullanmamak, sandığa gitmemek gibi tutum ve davranışları bir sonraki dönem açısından çok önemli olduğunu, demokrasiye mi teokrasiye mi çalışacağımız yönünde. Bu yüzden bütün seçmenlerimizin oylarını kayıtsız şartsız kullanmalarını diliyorum. Bir başka noktaya da değinmek istiyorum Tayyip Erdoğan seçimi kazanmış gibi gösteriliyor. Ancak yapılan araştırmada Tayyip Erdoğan’ın alacağı oy yüzde 40’lardadır. DSP diğer partilerle uyum içerisindedir.Tüm teşkilatlarıyla birlikte 10 Ağustos’ta Ekmeleddin İhsanoğlu’nu 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı olması için çalışmaktadır.”

ÖTENGENGİL: BİRLEŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR
DP İl Başkanı Gürcan Ötengengil, “Ümit ediyorum ki Cumhurbaşkanı olarak hitap etmek istediğim bir akademisyenin bir devlet adamının Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olması için buradayız. Türkiye’nin siyasi tablosu bozuldu. Artık Türkiye’nin ötekileştirmeden arınıp birleşmeye ihtiyacı var. Türkiye mozaik bir toplum ancak Türkiye’de ilk defa halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı olacak” diye konuştu.

BİRİNCİ: ‘DUR’ DEME ZAMANI GELMİŞTİR

BTP İl Başkanı Adem Birinci ise, “Ülke olarak çok kritik günlerden geçmekteyiz. Bugün devletimiz Güneydoğu’ya hakim değildir. Şuan ayrılmış bir güneydoğu var gibidir. Eğer Tayyip Erdoğoan seçilirse Güneydoğu’nun tamamen bizden kopacağı söylenmektedir. Buna ‘Dur’ deme zamanı gelmiştir. İki liderin üslubunu tavrını tartıp ona göre karar versinler. Tüm çatı partilerince beefendi kimliğiyle desteklenen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasındayız. Her türlü çalışmayı ortaya koyacağız. Tüm seçmenlerimizi 10 Ağustos’ta sandıklara bekliyoruz” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.