TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Modern otoparkı Kılıçdaroğlu açacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Alsancak’ta hizmete girecek tam otomatik katlı otoparkın açılışını gerçekleştirmek üzere yarın İzmir’e geliyor

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2014 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Modern otoparkı Kılıçdaroğlu açacak

A.FEYZİ MİRHANOĞLU - Alsancak’ta yapımı tamamlanan 11 katlı otoparkın yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı törenle hizmete açılacak olan otomatik otopark Türkiye’de ilk defa bir kamu kurumu tarafından tamamlanan otomatik otopark olma özelliğini taşıyor.

 ÖNCE KOCAOĞLU SONRA AKPINAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cuma günü iki günlük program için İzmir’de olacak. Saat 17:00’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yerel seçimlerin ardından ilk tebrik ziyaretini gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu saat 18:00’da Alsancak’ta yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan tam otomatik katlı otoparkın açılışını gerçekleştirecek. Açılışın ardından Karşıyaka’ya gidecek olan Kılıçdaroğlu, Karşıyaka’nın yeni başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret ederek kutlayacak. Ardından Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek iftar programına katılacak olan genel başkan, iftardan sonra düzenlenecek ev ziyaretlerine de katılacak. Cumartesi günü ise Kılıçdaroğlu UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bergama ilçesini ziyaret edecek. Ardından ziyaretlerine Kınık ve Dikili ile devam edecek olan Kılıçdaroğlu Cumartesi akşam saatlerinde kentten ayrılacak.

Türkiye’nin en büyük “tam otomatik otoparkı”

Uyguladığı pek çok proje ile örnek olan İzmir, yine bir ilke imza attı. Türkiye’de tam otomatik bir otoparkı kente kazandıran ilk kamu kurumu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Bölgesi’nin otopark sorununa çözüm olacak bu önemli projeyi 18 Temmuz 2014 Cuma günü hizmete açacak. Saat 18.00’deki törene Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii karşısında bulunan 939 metrekarelik arsada 11 katlı ve 280 araç kapasiteli olarak inşa edilen “tam otomatik katlı otopark”, kamulaştırma dahil toplam 20 milyon TL’ye mal oldu.

“EL DEĞMEDEN” PARK

Toplam 616 metrekarelik alan üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cephe olarak yapılan tam otomatik otopark sistemi; düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşuyor. Ünitelerin kendi içersinde ve birbirleriyle iletişimi, gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlar ile sağlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan tam otomatik otoparkı kullanacak olan sürücü, aracını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücüye aracın geri verilme işlemi yine otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.