TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye, soru işareti konulan konuma geldi”

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Türkiye'nin soru işaretleri konulan bir ülke haline döndüğünü söyledi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2014 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye, soru işareti konulan konuma geldi”

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Aksünger, Ataşehir meselesinin bin katının Türkiye'nin başka yerlerde peşkeş çekildiğine dikkat çekti. Meclis Soruşturma Komisyonu'ndaki fezlekelerle ilgili bir soruya Aksünger, fezlekelerin birilerinin önünde durduğunu ve kendilerinin de fakir guraba gibi oturup incelemeye çalıştıklarını ifade etti. Sürenin azaldığını ve 20 günlük süre bulunduğunu dile getiren Aksünger, komisyon başkanının ek iki aylık süre verebileceğini söylediğini ifade etti.

"TAKİPSİZLİK KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR"

28 dosyadan aşağı indirildiğini ve neler geldiğini göreceklerini belirten Aksünger, "Dosyaları orda oturup inceleyeceğiz. Fotoğraf çekmemiz yasak. Zorlu bir süreç içinde geçeceği kesin. Çok kolay olmayacağı kesin. Yapacak bir şey yok, ekip çalışması halinde götürmemiz gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlarımızla görev paylaşım yapacağız. Diğer partideki arkadaşlarımızla da konuşacağız, bir görev paylaşımı yapacağız. Geçmiş dosyalar ile şimdiki dosyaların karşılaştırmasını yapacağım. Geceleri de çalışmamız gerekecek" diye konuştu.

25 Aralık ile ilgili verilen takipsizlik kararın yok hükmünde olduğunu vurgulayan Aksünger, 28-32 klasör arasında gidip geldiğini belirterek ilk halinin tüm özelliklerinin kendisinde var olduğunu söyledi. Savcının bir dava ile ilgili soruşturma yapamadığını söylemesi halinde artık görevin Meclisin olduğunu anlatan Aksünger, savcıların orada büyük bir hata yaptıklarını ifade etti.

Önümüzdeki süreçte hatası olan herkes hakkında, Cemil Çiçek ve Hakkı Köylü dahil olmak üzere dava açtığını ve bunlar hakkında da açacağını dile getiren Aksünger, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti. Amerika'da FED'in Ziraat Bankası’na kara para incelemesiyle ilgili bir soruya Aksünger, Türkiye'nin soru işaretleri konulan bir ülke haline döndüğünü vurguladı.

“DİNLEME TAKİPLERİ AYYUKA ÇIKTI”

Arap baharı çıktığı günden beri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin taraf olduğunu belirten Aksünger, garip şekilde bir yerde birini tuttuğunu söyledi. Suriye ile ilgili tanımın ilk başta terörü destekleyen ülke konumunda olduğunu hatırlatan Aksünger, ülkede şuan terör estirenleri destekleyenlerin Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenler olduğunu kaydetti.

İstihbarat örgütlerinin böyle konularda dünyada yaptıkları gizli istihbarat örgütleriyle yaptıkları anlaşmaları en alt düzeye çektiklerini anlatan Aksünger, bunun sadece terörle ilgili olmayacağını ifade etti. Kara para aklama işinin de buna dahi olduğunu dile getiren Aksünger, o yüzden bugün dinleme konularının, takiplerin ayyuka çıktığına dikkat çekti.

"GÜVENLİK ZAAFİYETİNİN SEBEBİ MİT'TİR"

Ülkenin bütün sınırlarının kelvire döndüğünü ve içeri girenin kim olduğunun bilinmediğini anlatan Aksünger, sosyal ve siyasal hayatı etkileyecek gelişmeler olabileceğine dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ortadoğu'daki abilik rolünü yeniden alması temennisinde bulunan Aksünger, Türkiye'nin tarih boyu hep ağabeylik görevi aldığını vurguladı.

Sosyal medyanın fenomeni fuatavni ile ilgili bir soruya Aksünger, birçok hesap bulunduğunu ve bir kısmının yurt dışından servisli olduğunu söyledi. Bunların altında da mutlaka bir ekip olma ihtiyacının mevcut olduğunu dile getiren Aksünger, içerde de mutlaka istihbarat olduğunu kaydetti.

Devlet dinlendiği için bu tür verilerin de rahatlıkla alınabildiğine dikkat çeken Aksünger, özellikle Türkiye'yi yerinden oynatacak hikayelerde gizli örgütlerin işi olduğunu vurguladı. Aksünger, şöyle devam etti: "Arkadaşlar o kadar çok bir gruba endeksli çalıştıkları için civarlarındaki hikayenin ne olduğu konusunda çok bilgileri yok. Güvenlik zaafiyetlerinin oluşmasının en büyük nedenlerinden biri MİT'tir zaten."(HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.