TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nebiler şelalesi tatilcileri bekliyor

Doğası, yemyeşil ormanları ve tertemiz deniziyle turistlerin gözdesi olan Dikili’de dört mevsim ziyaretçi akınına uğrayan doğa harikası Nebiler Şelalesi, yaz sezonunda da tatilcileri bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nebiler şelalesi tatilcileri bekliyor

Dikili, doğal ve antik güzelliğiyle ilçeyi ziyarete gelenleri büyülüyor. Dikili Belediyesi, yaz sezonu için hazırlıkları tamamlarken, doğayı, denizi ve huzuru seven ziyaretçilerini bekliyor. Doğası ve bakir alanlarıyla tatilciler tarafından keşfedilmeyi bekleyen ve dört bir yandan gelen turistlerin ziyaret ettiği Dikili’de, doğayla iç içe keyifli bir tatil geçirmek isteyenler, hemen hemen her adımda doğanın sürprizleriyle karşılaşıyor. Su kaynakları, mesire alanları ve Karaçam ormanlarıyla gönüllerde taht kuran Dikili, özellikle yaz aylarında gezmek ve dinlemek için gelen tatilcilerin uğrak mekanı olarak dikkat çekiyor.

GÖRMEDEN GEÇMEYİN

Nebiler Köyü ve Şelalesi, barındırdığı küçük şelaleleri ve sahip olduğu dağ yürüyüşü parkurları ile tatilcilerin ilgi odağı oluyor. Tatilcilerin göz bebeği Dikili’de yurt içi ve yurt dışından tatil yapmak için gelen turistler, merkezden Nebiler Şelalesi'ne kısa bir yolculuk yaptıktan sonra kendilerini, şelaleden mağaraya ve nehirlere kadar tüm güzelliklerin içinde buluyor. Nebiler Köyü'nün girişinden bir kaç kilometre sonra yolun solunda "Şelale" tabelası bulunuyor. Bu yolu devam eden tatilciler, tabelanın devamında ise "Şelale 1 km görmeden geçmeyin" yazısıyla karşılaşıyor. Ziyaretçiler, şelaleye yakın bir mesafeye kadar aracıyla ilerleyebiliyor.

SU SPORLARI VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İÇİN İDEAL

Ağaçların oluşturduğu eşsiz manzaranın arasında ziyaretçilerini karşılayan şelale, çevresinde oluşturduğu görüntüyle görenleri hayran bırakıyor. Dikili’nin doğası ve çevresinde bulunan alanlarıyla, vatandaşların yaz başta olmak üzere her mevsimde ilgi gösterdiği bir ilçe olduğunu belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Turizmin önde gelen ilçeleri arasında yer alan Dikilimizin bu sektörde daha çok yükselmesi için çalışıyoruz. Dikili doğası, denizi ve yeşilliğiyle, tatil yapmaya gelenler ile su sporları ve dağ yürüyüşü gibi alanlarda da yüksek potansiyele sahip bir ilçemizdir. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirecek projelerimizi tek tek uygulayacağız" şeklinde konuştu.

ŞELALE HARİKA

Doğa harikası Nebiler Şelalesi'nin devamında ise, doğa yürüyüşüne çıkmak için elverişli patikalar bulunuyor. Şelale, üst kısmından devam eden patikadan ilerlendiğinde ilk olarak şelalenin zirvesinden suyun akışını ve yemyeşil ormanın manzarasını izleme fırsatı sunuyor. Bakir bir doğaya sahip Nebiler Şelalesi’nde bulunan patikadan ilerledikçe doğa ana sizi sürprizleri ile kucaklamaya devam ediyor. Ağaçların arasında ve şelale suyunun geçiş bölgesindeki mağara, durgun ve berrak suların oluşturduğu görüntüsüyle huzurun tadını çıkartmanızı sağlıyor. Dikili'nin yaz sezonu için hazır olduğuna dikkat çeken Başkan Tosun, "Belediye ekiplerimiz ilçemizi yaza hazırlamak için var güçleriyle çalışıyor. Önemli olan, Dikilili hemşerilerimize, tatil yapmaya gelen vatandaşlarımıza ve turistlerimize güzel bir yaz sezonu geçirmelerini sağlamaktır. Bu anlayışla kesintisiz olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Dinlenmek ve tatillerini huzurlu bir doğada yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı yepyeni deneyimler kazanmaları için Dikili'ye bekliyoruz" dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.