TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boyundan büyük kitap yazdı

Işıkkent Koleji 5'inci sınıf öğrencisi Sarp Aslan, proje ödevinden yola çıkarak kaleme aldığı, “Kör Nokta” adlı kitabıyla otistik çocukların iç dünyalarına ışık tutuyor

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2014 07:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Boyundan büyük kitap yazdı

“Akıl yaşta değil, baştadır” lafını doğrulayan bilinçli tavırları ve yaşının üzerindeki olgunluğuyla sıradışı bir öğrenci olan Sarp Aslan, otizm konusunda toplumda farkındalık yaratmak için kitap yazarak, örnek bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza attı.

OTİZMDE FARKINDALIK YARATACAK

 11 hikaye ve 3 şiirden oluşan Kör Nokta'da, otistik çocuklar ve ailelerin yaşamlarından kesitler sunduğunu söyleyen Sarp Aslan, kitabı yazmadan önce araştırma yapmak için çok sayıda kitap okuduğunu ve otizmle ilgili filmler izlediğini dile getirdi.

 KÖR NOKTA ORTAYA ÇIKTI

“Otistik çocukların görülmeyen taraflarını anlatmak istedim” diyen Aslan, “Kör Nokta'yı, toplumda 'hasta' olarak görülen otistik çocukların duygusal ve özel bireyler olduğu gerçeğinden yola çıkarak yazdım. Okul projesi olarak bir kitap hazırlamaya karar vermiştim. Daha sonra bu kitabı herkesin okuması gerektiğini düşündüm. Otistik çoçukların aileleriyle görüştüm. Onların anıları ve duygularını dinledim. Böylelikle Kör Nokta ortaya çıktı” diye konuştu.

 AİLELERLE GÖRÜŞTÜ

Otistik çocukların aileleriyle görüşme konusunda Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) yetkililerinin kendisine çok yardımcı olduğunu kaydeden Sarp Aslan, böylelikle yüz yüze, telefonla ve e-mail üzerinden birçok aileyle görüştüğünü ifade etti.

Ailesinden de bu kitabı yazma konusunda çok destek aldığını söyleyen Aslan, “Metro Matbaası'na da sponsorluk desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Kitap 2 bin adet basıldı. Bunun bin adedini ODER (Otizimli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği) bağışlayacak. Sarp Aslan, önümüzdeki günlerde görme engelli ve lösemili çocuklar hakkında da bir kitap yazmak istediğini belirtiyor; kendisine kalan bin tanelik kitap satışının gelirini de bu projelerinde kullanmak istiyor.

OTİZMDE BİLİNMEYENLERİ GÖSTERMEK İSTEDİM...

Annesinin aracının dikiz aynasının kırılmasından sonra öğrendiği kör nokta kavramıyla, otistik çocukların gerçekte neler yaşadığına dikkat çekmek ve görülmeyenleri göstermek için kitabın ismini “Kör Nokta” olarak seçtiğini belirten Sarp Aslan, “Toplumdaki birçok insanda, otistik çocuklara karşı eksik bilgi ve önyargıdan kaynaklanan bazı yanlış tutumlara rastladım. Bu durum da beni çok üzdü. Kitabımla, otistik çocukların görülmeyen ve bilinmeyen özel yanlarını anlatmaya ve onların da normal insanlar gibi toplum arasında rahatlıkla yaşayabildiğini göstermeye çalıştım” diye konuşuyor.

TARİH VE SİYASETE ÖZEL İLGİ DUYUYOR...

12 yaşındaki Sarp Aslan, Işıkkent Eğitim Kampusu 5'inci sınıf öğrencisi. Küçük yaşına rağmen, tarih ve siyaset bilgisiyle de dikkat çekiyor. Okul takımında basketbol da oynamış, 4 yıl viyola çalmış. İlk kitap deneyimini 8 yaşında 'Benekli' isimli 16 sayfalık sesli bir masal kitabı ile yapmış. Geleceğe dair hedefleri de büyük. Seçeceği mesleğe tam karar vermemiş olsa da politika ve sporda kariyer yapma konusunda istekli. Başarılı olmak her insan gibi Sarp’ı motive eden duygulardan birisi. Fakat ailesinden de öğrendiği ve hayatında uyguladığı çok önemli bir şey var; insan olabilmek ve sevebilmek... (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.