TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

El emeği, göz nuru

Çiğli Belediyesi kursiyerleri hazırladıkları el sanatları sergisiyle yine göz kamaştırdı. El sanatları ve beceri kursları yılsonu sergisinin açılışını ise Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Ar ile Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan yaptı

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
El emeği, göz nuru

Çiğli Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde, altı farklı branşta açılan kursların yılsonu sergisi, belediye sergi salonunda gerçekleştirildi. Serginin açılışına Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Aydınlıkevler Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Gül, meclis üyeleri ve kursiyerler katıldı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere ve kursiyerlere teşekkür ederek, “El emeği bu ürünler bizim için çok kıymetli. Kadınlarımızı ekonomik hayata dahil etmek zorundayız. Bu el emeği, göz nuru işler geleneklerimizin devamı açısından da sevindiricidir. Kadınlarımız olmazsa bu kültürü yaşatma şansımız da yok. Bu yüzden kurslarımız önemli bir amaca hizmet ediyor. Henüz yolun başındayız ve aile ekonomisine katkı sunacak kurslar açmaya devam edeceğiz” dedi.

YEREL YÖNETİMLER DESTEKLEMELİ

Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği el sanatları ve beceri kurslarını oldukça başarılı bulan Kaymakam Dr. Mustafa Arı, yıllardır bu tarz kursları desteklediklerini, kadınları evden çıkaracak her türlü anlamlı çalışmanın yanında olduklarını belirterek, “Yerel yönetimler bu türden faaliyetleri desteklemeli. Bayanlarımızın geleneklerimizi sürdürmedeki rolü çok büyük. Kadınlarımızı ihmal etmemeliyiz. Onların her zaman yanındayız. Bütün sorunlarını önemsiyoruz ve bu sorunlar üzerine gitmekten çekinmeyeceğiz” dedi.

KURSİYERLERİN BÜYÜK SEVİNCİ

Çiğli Belediyesi el sanatları ve beceri kursları  yıl sonu sergisinin açılış kurdelesini Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile birlikte kesti. Sergide; mefruşat, iğne oyası, kurdela nakışı, el nakışı, dantel anglez ve panç nakışı olmak üzere çeşitli özellikte el emeği ürünler sergilendi. Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği el sanatları ve beceri kurslarına katılan seksen kursiyerin sekseninin de sertifika almaya hak kazandığı kurslarda, Meral Göktuğ ve Türkan Emekli sertifikalarını Başkan Hasan Arslan’ın elinden aldı.

Kaymakamı Arı ile birlikte sergiyi gezen Başkan Arslan, el işi öğretmeni Serpil Ün’den sergilenen ürünlere dair bilgi aldı. Açılışın sonunda Başkan Arslan’a, tüm kursiyerlerin emeğinin olduğu hediye verildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.