TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sorumlular hak ettikleri cezayı alacak

Başbakan Yardımcısı İşler, adli ve idari tüm soruşturmaların başlatıldığını, kim olursa olsun Soma'daki maden faciasının sorumlularının hak ettikleri cezayı alacaklarını bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2014 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sorumlular hak ettikleri cezayı alacak

Emrullah İşler, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Soma'da şehit olan madencilere Allah'tan rahmet, ailelere ve millete başsağlığı diledi.

Ekmeklerini kara kömürden çıkaran madencilerin bembeyaz bir yürek taşıdıklarını "Çizmelerimi çıkartayım mı?" diyerek gösterdiğini ifade eden Emrullah İşler, açıklamasında, "1999 depremindeki hantallığın aksine Soma'da hükümet olarak derhal harekete geçilmiş, devletimizin bütün imkanları seferber edilmiştir. Enerji Bakanımız, olay günü Soma'ya intikal ederken, Sayın Başbakanımız da yurt dışı gezisini iptal ederek ertesi gün Soma'ya gitmiştir. Devlet millet dayanışması sergilenirken, muhalefet liderleri başta olmak üzere sağduyulu hareket eden bütün milletimize teşekkür ediyorum" ifadesine yer verdi.

Faciayla ilgili adli ve idari tüm soruşturmaların başlatıldığını, Meclis'in de harekete geçtiğini bildiren İşler, kim olursa olsun sorumluların hak ettiği cezayı alacaklarını belirtti. Emrullah İşler, bir daha böyle bir acının yaşanmaması için gereken bütün adımların atılacağını, her türlü tedbirin alınacağını aktardı.

 

KALBİ KÖMÜRDEN KARA KENDİNİ BİLMEZ

Son bir yıldır sokakları terörize etmek için bahane arayanların Soma'daki acıyı da kirli emellerine alet etmekten geri durmadığını belirten İşler, bu süreçte akıl almaz yalanları ile halkı galeyana getirmek isteyenlere milletin sağduyulu duruşuyla en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.

Şehitlere "müstahaklar" diyecek kadar "kalbi kömürden kara kendini bilmezin" yüzündeki maskenin bir kez daha düştüğünü kaydeden İşler, işlediği nefret suçuyla aziz şehitlerin ruhunu muazzep eden "insafsız kişiye" karşı savcıları göreve davet ettiğini bildirdi.

İşler, milletin bir daha böyle acılar yaşamamasını, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere de fırsat vermemesini Allah'tan diledi. (AA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.