TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gelecek kuşaklar yok ediliyor”

Çıkartılan torba yasa ile eğitimci kıyımının yapıldığını iddia eden eğitimciler, yöneticilere düşük puan verilmesini protesto ettiler

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 09:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Gelecek kuşaklar yok ediliyor”

Çıkartılan torba yasa ile eğitimci kıyımının yapıldığını iddia eden eğitimciler, yöneticilere düşük puan verilmesini protesto ettiler

DİLEK BAKIRKAYNAK

Yöneticilere düşük puan verilmesini protesto eden Eğitim Sen / Türk Eğitim Sen/ Eğitim İş / Aktif Eğitim Sen, Konak İlçe Milli Eğitim binası önünde basın açıklaması yaptı.  

6528 sayılı torba yasanın dershane yasası olarak çıkartıldığını söyleyerek eğitimin ve eğitim emekçilerinin tam bir tasfiye yasası olduğunu belirten Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, yaptığı basın açıklamasında, “Yaratılan algının aksine eğitimi ve eğitimcileri kıyımlar, baskılar sonucu teslim alma; yandaş örgütlenme dışında sendikal örgütlülük bırakmama yasasıdır. Yasa çıkarken tuzak ve tehlikeleri örtmek için ‘Dershaneleri kapatıyoruz’ dediler. Bugün de eğitim de ‘Yeni atılım için yeni kadrolar’ diyerek tehlikeleri ve tuzakları örtmeye çalışmaktadırlar” dedi.

“SESSİZ KALMAYALIM”

Bu kararın kadrolaşma pahasına eğitimin ve gelecek kuşakların zarar görmesi ve yok  edilmesi olduğunu ileri süren açıklamasına devam eden Başkan Akkan, “İlimiz İzmir idareci kıyımında pilot il olarak seçilmiş durumdadır. Çünkü eğitime bütçeden pay ayrılmazken olmayan bütçelerle okulları yöneten idareciler, eğitim emekçileriyle birlikte SBS ve TEOG sınavlarında İzmir’i en başarılı il yapmalarına rağmen büyük çoğunluğu görevden alınmayla karşılaşmışlardır. İlçemiz Konak yandaşlık ve kıyım konusunda sınır tanımaz ilçelerin başında gelmektedir. Verdiğimiz örnekler yönetmelik ve kanun tanımazlığın hangi noktalara geldiğinin somut örnekleridir. Boyun eğmeyen ve hukukun üstünlüğüne inanan mahkemelerimizin hala var olduğuna ve hukuksuzluğa dur diyeceğine inanıyoruz. Haksızlık sadece idarecilere değil, idareciler üzerinden tüm eğitim emekçilerine, velilere ve öğrencilere yapılan haksızlıktır. Eğitim toplumun her kesiminin ortak sorunu. Saldırılar karşısında sessiz kalmayalım” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.