TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Damlacık halkı örgütlendi

Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek evleri boşaltılmak istenen Damlacık sakinleri, Konak Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlen forumda alınan birlikte mücadele etme kararının gereğini yerine getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Damlacık halkı örgütlendi

Semtine ve yaşam alanına sahip çıkan Damlacık halkı, sokak sokak örgütlenme yoluna gidiyor. Semt sakinleri, her sokaktan bir temsilci seçmeye başladı. Ayrıca, tünelin geçtiği güzergah üzerinde bulunan, Duatepe ve Çimentepe'de yaşayanlarla tek çatı altında birleşme sürecinin başlatıldığı da duyuruldu.

İLK ADIM ATILDI

Önceki gün biraraya gelerek dernek kurma yolunda da ilk adımı atan Damlacık halkı, yaşanan sorunu avukat, mimar, mühendis ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte değerlendirdi. Evleri ve gelecekleri hakkında kaygılarını dile getiren semt sakinleri kendi aralarından temsilci seçerek kuracakları derneğin altyapısını oluşturmaya başladı. Tünel kazılarının yaşattığı sıkıntıyı ve evlerini boşaltmak zorunda kalmalarından ötürü yaşadıkları zorlukları dile getiren Damlacıklılar, her sarsıntı olduğunda bunu tünel inşaatına yorduklarını belirterek, sondaj çalışmalarının sağlıklı yapılmadığını söyleyerek kendilerine bilgi verilmediğinden yakındılar.

DAMLACIK ÖRNEK OLDU

Çimentepe mahallesi sakinlerinin de katıldığı toplantıda Konak-Yeşildere Tüneli’nden kaynaklanan zararlar dile getirildi. Damlacık esnaflarından Adnan Gürcan Dalıcı, Konak Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan Damlacık’ı kurtarma eyleminin örnek olduğunu ve buradan alınacak sonucun önem taşıdığını dile getirdi. Sadece Damlacık’ın değil, tünel hattının geçtiği tüm alandaki evlerin boşaltılmasının gündemde olduğuna dikkat çeken Dalıcı, “Sadece Damlacık değil, 1. ve 2. Kadriye, Duatepe ve Selçuk Mahalleleri de aynı sorunlarla yüzleşmek zorunda kalacak. Bu yüzden Damlacık’ta başlayan bu mücadele çok önemli. Buradan alınacak sonuç örnek olacak” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE KARARI ALINDI

Doğma büyüme Damlacıklı olan Hüseyin Topuk da Damlacıklıları birarada olmaya ve omuz omuza vererek direnmeye davet ederek, “Beraber olursak bizi kimse yıkamaz. Ama yalnız kalırsak en ufak şeyde yıkılırız. Biz birbirimize kenetlenerek kendi evimiz, mahallemiz, sokağımız, ailemiz, huzurumuz için el ele vererek mücadele etmeliyiz” diye konuştu. Toplantıda yer alan Konak Belediyesi'nin CHP'li Meclisi Üyesi İlker Varlı da, Damlacık'ın yok olmaması için emek harcadıklarına dikkat çekti. (HABER MERKEZİ) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.