TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cadı avını yapacağız

Başbakan Erdoğan, “Paralel yapıyla mücadelenin bir cadı avına dönüşmesini ikide bir konuşuyorlar. Arkadaşlar, eğer bu ülkeye ihanet edenlerin bir yerden görevden alınıp başka yere atanması cadı avıysa evet biz bu cadını avını yapacağız, bunu da bilin” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cadı avını yapacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar kampının kapanışında yaptığı konuşmada, Nazım Hikmet’e vatandaşlığının iadesinin AK Parti iktidarında yapıldığını söyledi. 30 Mart’ta Türk milletinin kendilerine paralel yapı ile mücadele etme talimatı verdiğini, bu konuda görevlendirildiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “30 Mart öncesinde biz bu mücadeleyi yeni bir İstiklal, istikbal mücadelesi olarak isimlendirmiştik. Gerçekten de paralel yapının lojistik desteğinde ülkemize, birliğimize, bağımsızlığımıza yönelik çok alçakça, çok haince; aynı zamanda unutulması, üstünün örtülmesi, affedilmesi mümkün olmayan bir saldırı yapıldı. Arkadaşlar, karşımızda mertçe ortaya çıkan, mertçe iddialarını ortaya koyan, silahlarını, araçlarını, hedeflerini mertçe sergileyen bir yapı yok. Bu öyle bir yapı ki, sütün içine karışmış pis suya benziyor. 35 yıl boyunca o ak sütün içine sızmışlar, orada çok rahat şekilde gizlenmişler. Dışardan baktığınızda nasıl ki sütün içindeki o pis su anlaşılamazsa, gözle görülemezse, bu yapı da maalesef bakmakla görülemiyor. Çünkü amaçları için bunlara her yol mubah. Yalanla, takiyye ile kendisini sinsice gizleyerek, saklanarak, olduğundan farklı görünerek, düşündüğünün tersini söyleyerek, inandığının tersini yaparak bu yapı hücrelere sirayet etmiş. Eğer karşımızda mert bir düşman olsaydı, karşımıza çıkar, hamlesini yapar, sonra da şerefli bir düşman gibi yenilgiyi kabul edip kenara çekilirdi. Ama ne yazık ki hasımlarımız, en asgari insani vasıflardan, en asgari şeref belirtilerinden dahi yoksunlar. Tabii, ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışıyla bu yapının, Türkiye içinden de destek gördüğüne şahit olduk ve oluyoruz. CHP, bütün ilkelerini, bütün tarihini tüm söylemlerini ayaklar altına alarak, bu yapıyla işbirliğine gitti. İşte seçim sonrası kendi aralarında ne hale gördünüz. MHP aynı şekilde, istismar ettiği milliyetçiliğin, vatanseverliğin tüm ilkelerini çiğneyerek bu yapının arkasında vagon oldu. Yargı içinde, emniyet içinde kimi unsurlar, vicdanı bir kenara bıraktılar, bu yapının tahakkümü altına girdiler. Şunu da açık açık ifade etmeliyim ki, hiç ummadığımız, hiç tahmin etmediğimiz makamlar tarafından bu yapı desteklendi, desteklenmese bile bu yapıya karşı sessiz kalındı, tepkisiz kalındı. Biz, işte böyle çok zor bir yapıyla mücadele ediyoruz. Hem mertçe kendisini göstermeyen hem de hasımlarımız, rakiplerimiz tarafından kullanılan bir yapıya karşı mücadele veriyoruz. Ama şundan emin olunuz ki, bu yapının ayakta kalması, Türkiye’ye yeni zararlar vermesi artık mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“SUÇUN YOKSA GEL ÜLKENE”

“Eğer samimiyse, dürüstse Pensilvanya’da ne işin var, çık kendi ülkene gel” diyerek Fethullah Gülen’e çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, “Madem suçun yok gel ülkene, niye gelmiyorsun? Demek ki vatansever değil. Milletperver inzivaya çekilmiş, nasıl olur da Pensilvanya inziva yeri oluyor? Benim güzel vatan topraklarımda çok inzivaya çekilecek yerler var. Ama gelemez. Çünkü o suçluluk psikolojisi içerisinde orada duruyor. Ama ne olursa olsun takipçisiyiz. Uluslararası platformlarda bu yapının gerçek yüzü artık görülmeye başladı. Hukuk içinde, henüz arzu ettiğimiz derecede olmasa bile bu yapıya karşı cesur çıkışlar başladı. Adana’da, İstanbul’da, Ankara’da, yürekli savcılar, yürekli hakimler, tüm baskılara, tüm tehditlere göğüs gererek, mesleklerinin gerektirdiği vicdani sorumluluğu yüklendiler ve vatanseverce adımlar attılar, atıyorlar. 1999’da Türkiye’den çıkmış ve 15 yıl, niye gelmiyorsun, gel. Burada birkaç noktanın üzerinde özellikle durmak istiyorum. Paralel yapıyla mücadelenin bir cadı avına dönüşmesini ikide bir konuşuyorlar. Arkadaşlar, eğer bu ülkeye ihanet edenlerin bir yerden görevden alınıp başka yere atanması cadı avıysa evet biz bu cadını avını yapacağız, bunu da bilin. Bakanlıklarımızda, oturdukları makamda her türlü provakatif eylemleri sinsice yapanları bulup çıkardıkça gereğini yapacağız. Bir cerrah hassasiyetiyle, sütün içine karışmış bu pis suyu, gerekirse kaynatarak, gerekirse moleküllerine kadar tespit yoluyla sterilize edeceğiz” dedi. (İHA/AFYORKARAHİSAR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.