TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’da örnek atık yağ kampanyası

Çevreye duyarlı pek çok projeyi hayata geçiren Karabağlar Belediyesi, atık yağların kurallara uygun şekilde toplanması için örnek bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında en çok atık yağ getiren kişi, kurum ve okullara cep telefonu, diz üstü bilgisayar, satranç takımı, masa tesisi masası, fotokopi makineleri gibi çeşitli hediyeler verilecek

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2014 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar’da örnek atık yağ kampanyası

EN ÇOK YAĞ GETİRENE HEDİYE VAR

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, proje için Deha Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması ile 2 yıllık protokol imzaladı. Başkan Selvitopu, muhtarlıklar, semt merkezleri, okullar, hastaneler ve resmi kurumlarda atık yağ toplama noktaları oluşturulurken, ilçe genelinde yürütülecek kampanya ile en çok atık yağ getiren kişi ve kurumlara da çeşitli hediyeler verileceğini belirtti. Çevre bilincini geliştirmek ve çevreye zarar vermeden yaşama anlayışını hayata geçirmek için Atık Yağ Toplama Kampanyası’nın özendirici hale getirildiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, evlerde kullanılan yağların doğayı kirletmeden biodizel ve bioelektriğe dönüşeceğini belirtti.

5 LİTRE YAĞA TEMİZLİK MADDESİ

Kampanya kapsamında, 5 litre atık yağ getiren herkese temizlik malzemesi verileceğini vurgulayan Selvitopu, “Kampanya ilçede genelinde etkin bir şekilde yürütülecek. Vatandaşlarımızın mutfaklarındaki atık yağları stantlara getirmelerini özendirecek çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızın da çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesi için okullarda da özel bir çalışma yürütülecek. Lavaboya ya da çöpe dökülen 1 litre bitkisel ve hayvansal atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor. Dünyayı tehdit eden tehlikeye karşı bireylerin de duyarlılığını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Karabağlar’da yürütülecek kampanya ile en çok atık yağ toplanan muhtarlıklara cep telefonu, yazıcı, notebook, diz üstü bilgisayar hediye edilecek. Okullarda yürütülecek kampanyada ise fotokopi makinesi, satranç takımı, harita setleri, masa tenisi masası projeksiyon cihazı gibi çeşitli hediyeler yer alıyor. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.