TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilere özel kitap hizmeti

Bayraklı Belediyesi tarafından ilçedeki engellilere yönelik başlatılan yeni uygulamayla evlere kitap servisi yapılıyor

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engellilere özel kitap hizmeti

Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'ne telefonla ulaşan engelli vatandaşlar 10 bin dolayındaki kitap arşivinden dilediğini isteyip, okuma ve değiştirme olanağına sahip oluyor. İstenilen kitaplar, Kültür müdürlüğü ekipleri tarafından engelli vatandaşların evlerine ücretsiz olarak teslim edilip, değişimi yapılıyor.

Bayraklı'da 7'den 70'e herkese kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı ve vatandaşların gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan Bayraklı Belediyesi, bu kapsamda başlatılan yeni projeyle yine örnek oldu. Türkiye'de eşine az rastlanır uygulama kapsamında engelli vatandaşların istediği kitaplar, evlerine gidilip, teslim ediliyor. Kitap talebinde bulunacak vatandaşlar Kütüphane Müdürlüğü'nün 371 61 63 numaralı hattından istediği kitabı seçebiliyor.

BAYRAKLI HERŞEYE LAYIK

Katıldığı etkinliklerde Bayraklı'daki en büyük eksikliklerden birinin de kütüphaneler olduğunu vurgulayarak, göreve geldiğinden bu yana ilçeye 11 kütüphane kazandıran Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 23 mahalleye 23 kütüphane sloganıyla çıkılan yolda önemli mesafeler alındığını belirtti. Başkan Karabağ, "İlçemizin merkezinde kütüphanemiz yoktu ama artık var. Bilgisayar donanımlarını da artırıyoruz. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için önemli eserleri bulunduracağız. gençliğe yapılan yatırım geleceğe yapılmış demektir. Engelli vatandaşlarımızın da engellerini tek tek kaldırıyoruz ve bu çerçevede kütüphane müdürlüğümüz aracılığıyla telefon yoluyla bizden talep edilen kitapları engelli vatandaşlarımızın evlerine kadar götürüyoruz. Bayraklı herşeye layık" dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.