TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yerinde Dönüşüm” başlıyor

Proje altyapısı tamamlanan Ege Mahallesi’nde yerinde kentsel dönüşüm başlıyor. Mahalle sakinleriyle Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mahalle sakinlerine bölgenin yerinde dönüşeceğini ve kiracıların dahi cüzi bir borçlanma ile ev sahibi olacağının müjdesini verdi

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2014 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yerinde Dönüşüm” başlıyor

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

 Başkan Kocaoğlu konuşmasına Ege Mahallesi’nin İzmir’in kalbinde olan çok değerli bir bölge olduğunu belirterek, “Burası kentin kalbinde. Burası için çok hesap yapıldı. Çok filmler, çok senaryolar yazıldı. Burası kimin olmalı? Burada yaşayan insanların mı, paraya, ranta, çıkara, eş dostun zenginleştirilmesine heba mi edilmeli? Esas sorulması gereken soru bu. Bu soruya verilecek cevap, kimin nasıl yoğurt yediğini gösterecek” ifadelerini kullandı.

 “TOPRAĞINIZDAN KOPMAYACAKSINIZ”

Ege Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşümün yerinde yapacaklarının altını çizen Kocaoğlu, “Sizleri hısım, akrabalarınızdan, toprağınızdan kopartmadan bölgeyi dönüştüreceğiz. Büyüyen kentler rant yaratır. Bu kaçınılmaz. Bu da kötü bir şey değil. Esas problem, bizim esas cevap vermememiz gereken soru, bu rant nasıl dağıtılacak? Adil mi dağıtacaksın? Orada yaşayan insanlara mı vereceksin? Birilerine, eşe, dosta mı aktaracaksın? Bu sadece bir dönüşüm projesi değil, aynı zamanda sosyal bir projedir. Tüm vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek için yapılan bir projedir. Ege Mahallesi’nde her şeyi belediye verecek. Sadece ve sadece eşitliği sağlamak için, hesap vermek için kimileri cüzi miktarda borçlanacak, hesabı düzeltmek için. Burada biz arsa almayacağız. Paranın yüzü tatlı. Alacaksın parayı, altından girip üstünden çıkacaksın, bir süre sonra başını sokacak yer de kalmayacak... Onun için bizim dönüşümümüzde vatandaşların hepsinin başını burada sokacak bir yuva bulacağız” diye konuştu.

 

“KİRACILAR MAĞDUR OLMAYACAK”

Başkan Aziz Kocaoğlu proje geliştirilirken kiracıları düşündüklerini ve mağdur etmemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Gayrimenkul sahibi olmayan kiracıların tespiti yapıldı. Burada asıl düğüm, kiracılar Ege Mahallesi’nden gidecek mi, gitmeyecek mi? Kiracılar Ege Mahallesi’nden gitmeyecek. Ne kadar çabuk uzlaşırsak o kadar iyi… Her şey açık, sizlerin gözü önünde olacak. Bizim kimseyi kandıracak halimiz yok. Hangi koşullarda yaşadığınızı, ne iş yaparak geçindiğinizi, sizi buradan koparttığımız zaman halinizin ne olacağını en az sizin kadar biliyorum. Projenin esas ayağı bu. Herkes bina yıkar, herkes bina yapar. Projenin özü, burada olması. Yaşadığınız geçindiğiniz yere yürüyerek gidip gelmeniz bizim için önemli olandır. Önemli olan düzeninizi ettirmenizdir.”

PEKDAŞ: SON NOKTAYI MAHALLE SAKİNLERİ KOYACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek ufku parlak bir proje sunduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “Ben yaptım oldu, ben bilirim anlayışı ile yörede yaşayan insanlara gelecek ufku ile bir projenin nasıl hazırlanabileceğini gördük. Son nokta yine konulmadı. Son nokta yine Ege Mahallesi’nde yaşayan insanların istekleri, onların tercihleri ile değişecek bir projeye bağlandı. Bu saygı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşümün sadece fiziksel bir değişim olmadığını biliyoruz. Yörenin kültürel ve ekonomik kalkınmasının sağlanması ve istikrar sağlanması da önemli. Başta biz olmak üzere, İzmir’deki tüm kurumlara büyük görev düşüyor. Biz Konak Belediyesi olarak bu projenin her aşamasına katkı koymaya hazırız. İzmir’in yüzünü güldürecek bu projenin bir an önce başlamasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.