TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırtasiye ürünlerine dikkat!

Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin dikkat etmesi gereken konulardan biri olan okul malzemeleriyle ilgili araştırma yaptık. Kırtasiye sahipleri, “Ucuz ürünleri tercih ederek çocuklarınızın hayatını tehlikeye atmayın” diyerek uyarılarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2014 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kırtasiye ürünlerine dikkat!

EMİNE ŞEKER - NT Mağazaları İzmir Üçyol Şubesi Mağaza Yöneticisi Bahadır Olguner, ailelerin ağırlıklı olarak kaliteye önem verdiklerini vurgulayarak, “Kırtasiye malzemelerinin plastik yoğunluğu olması çocukların zehirlenme olasılığına aileler tarafından dikkat edilmeye başlandı. Firmalarda bu durumu göz önünde bulundurarak daha kaliteli ürünler üretmeye başladılar. Velilerde fiyata önem verdikleri kadar kaliteye de önem vermeye başladı. Ailelerin önceliği kalite oluyor. Bizde artık tanınırlığı olmayan markaları satmıyoruz. Bilinirliği az olan ürünlerin güvenilirliği az olduğu için reyonlarımızdan kaldırdık. Müşterilerin talepleri doğrultusunda kaliteli ürünleri tercih ediyoruz. Markalı ürün olması gerçekten çok önemli. Merdiven altı ürünleri almasınlar. Bilinen markaların fiyatları yüksek. Bu durumdan veliler şikayetçi oluyor. Kalite ve sağlamlık olarak markaları ürünleri tavsiye ediyoruz. Örneğin çanta alacak olan aileler kumaşına dikkat etmelidir. Çocuk için kullanışlı olan tercih edilmelidir. Sırf çizgi film karakteri olduğu için ailelerin yanılmaması gerekiyor. Çantanın dikişlerine ve fermalarına dikkat etmelidirler” dedi.

AİLELER UCUZ ÜRÜNÜ TERCİH ETMESİN

Trendin her yıl yükseldiğini vurgulayan Olguner, “Bu sene geçen yılı aramıyoruz. Firmaların yeni ürün üretmesi de bu durumu etkiliyor. Her sene çocuklara yönelik yeni ürünler üretiyor. Veliler yine de ihtiyaçları dışında ürün satın almasın. Ucuz ürünleri tercih etmesinler. Kısa bir süre sonra tekrar almak zorunda kalırlar. Bu durumda maddi anlamda kayıp oluyor. Genelde çocukların işlerini kolaylaştıracak ürünler oluyor. Beslenme çantaları, kalem kutuları ve çantalar gibi daha kullanışlı ürünler çıkıyor. Bu durumda satışları olumlu etkiliyor. Bu yılda yüksek satışlar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜRÜNLERİN ETİKETLERİNE DİKKAT

Tolga Kırtasiyenin sahibi Mustafa Tolga Vardarlı ise, okulların açılmasına sayılı günler kala alışverişin yoğunlaştığını belirterek, “Aile öncelikle kendi çocuğunun sağlını düşünmek zorunda. Markalı ürünleri tercih etmeli. Markasız olan ürünler fiyat olarak uygun olabilir. Ancak bu ürünleri kullanıldığı zaman çocuklarını doğrudan etkiler. Kanserojen maddeleri içermeyen ürünleri tercih etmeliler. Tüm ürünlerin üstünde artık kanserojen içermediğine dair etiketler var. Aileler aldıkları ürünleri kontrol etmeliler. Çin malı olmamasına dikkat edilmeli. Çin malı olan ürünler kanserojen madde içerdiği için çocukların sağlığını tehdit ediyor. bu ürünler kullanıldığında çocukta hemen belirti göstermez. İlerde belki 20 yıl sonra çocukta ciddi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Geçen yıllara göre bir artış olmadığı gibi düşüşte yaşamıyoruz. Bizim satışlarımızı büyük mağazalar etkiliyor. Bazı büyük mağazalar kalitesiz ürünleri çok ucuza satıyorlar” şeklinde konuştu.

AİLELERİ KIRTASİYELERE DAVET EDİYORUZ

Demet Kırtasiye sahibi Demet Kale de, ailelerin kırtasiye ürünlerini alırken orijinal olmasına dikkat ettiklerini vurgulayarak, “Aileler bilinçlendikleri için zararlı olan ürünleri almıyorlar. Çin malı olan ürünleri almıyorlar. Aileler geldiklerinde özellikle soruyorlar. Çin malı ise bırakıyorlar. Bu ürünleri kullanan çocuklarda hemen belirti görülmez. İlerleyen yıllarda alerjik durumları çok oluyor. Astıma neden olabilir. Tüm kırtasiye malzemelerinde zararlı maddeler kullanılıyor. Aileler çanta alırken çok dikkat etmeleri gerekir. Hafif çantaları tercih etmeliler. Zaten defter ve kitaplar yeterince ağır. Çantada ağır olunca çocukta olumsuz sonuçlar ortaya çıkıyor. Çantası ağır olan çocuğun velisi okula gidip gelmek zorunda kalıyor. Çekçekli çantalardan ziyade omuza takılan ortopedik çantaları ailelere tavsiye ediyorum. Aileler kırtasiyelerden alışveriş yapsınlar. Büyük mağazalarda artık her şey satılıyor. Kırtasiye ürünleri kırtasiyecilerden alınsın. Bizlerde daha hesaplı oluyor. Ayrıca biz sürekli muhatap olabilecek insanlarız. Çünkü ürünlerde sıkıntı yaşandığı zaman büyük mağazalarda değiştirme sıkıntısı oluyor. Bizde böyle şeyler yok. İstedikleri zaman gelip sorunlarını söyleyebilirler. Bunun için aileleri bizlere davet ediyoruz” dedi.

VELİLERİN ÖNCELİĞİ SAĞLIKLI ÜRÜNLER OLMALI

Falez Kırtasiye sahibi Kadir Ulaş Yeleğen, ailelerin standardın dışına çıkmadıklarını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Veliler ihtiyacı olan ürünleri alıyorlar. Bazı aileler maddi anlamda giderleri çoksa ucuz ürünleri tercih ediyorlar. Çocuk ilkokula başladığında ciddi paralar harcadıkları için fiyatı önemsiyorlar. Ailelerin önceliği sağlıklı ürünler olmalıdır. Sağlıklı ürünleri aramalılar. Çocukları için seçici olmak zorundalar. Ürünün doğru ve garantili olmasıdır. Ucuz ürün alarak verdiği parayı çöpe atmış gibi oluyorlar. Çünkü ucuz ürünün ömrü kısa oluyor. Aileler kaliteli ürünü tercih etsinler. Kırtasiye alışverişlerini kırtasiyeden yapsınlar. Büyük marketleri tercih etmesinler.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.