TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan hak ettiği cevabı alacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Sayın İhsanoğlu, mütevazi imkanlarla vatandaşlarımızın, milletimizin kendi imkanlarıyla yapmış olduğu bağışlarla mütevazi bir seçim kampanyasını yürütmektedir. Ve milletin adayı esasen Sayın İhsanoğlu’dur" dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan hak ettiği cevabı alacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, “Başbakanın mevcut Başbakanlığın sıfatını taşıyan ve Başbakanlığın bütün imkanları kullanarak seçime girmesi hakikaten seçimin eşit ve adil bir seçim olma noktasında bir gölge yaratmaktadır. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi bu düşünceden hareketle seçimlerin adil ve eşit bir zeminde gerçekleştirilebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na müracaatı vardı. Başbakanın başbakanlıktan istifa etme noktasında ama dün itibariyle Yüksek Seçim Kurulu almış olduğu kararla istifasına gerek olmadığı söyledi. Başbakan bir taraftan Sayın İhsanoğlu’nu kastederek, ‘O devletin, ben Milletin adayıyım’ diyor. Halbuki baktığımız zaman devletin bütün imkanlarını kullanan, devletin bütün kurumlarını yandaş hale getiren Başbakan, esas devletin adayı konumundadır. Sayın İhsanoğlu’da mütevazi imkanlarla vatandaşlarımızın, milletimizin kendi imkanlarıyla yapmış olduğu bağışlarla mütevazi bir seçim kampanyasını yürütmektedir. Ve milletin adayı esasen sayın İhsanoğlu’dur. Ama ne olursa olsun, bütün bu imkanları, hangi imkanları kullanırsa kullansın Başbakan, ben inanıyorum ki bu seçimde hak ettiği cevabı alacaktır” dedi.

"IŞİD terör örgütüne gelince, işin iki yönü vardır" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, “İşin vahameti çok büyüktür. Çünkü bir taraftan bugün Türkiye’nin dış politikası maalesef dibe vurmuştur. Türkiye çok büyük bir itibar kaybına uğramıştır. Düşünebiliyor musunuz Irak’ta bizim konsolosluğumuz basılmış, oradaki başkonsolos başta olmak üzere yaklaşık 49 vatandaşımız rehin alınmıştır. Burası Türk toprağıdır ve işgal altındadır. Ve bu hükümet sanki hiç bir şey olmamış gibi davranmaktadır. Ve Ortadoğu’da bizden habersiz işte kuş uçmaz diyenlerin, Ortadoğu’da bugün sesini dinleyenlerin, sözünü dinleyen kimse kalmamıştır. Hatta terör örgütleri tarafından tehdit ettiği bir konuma gelmiştir. Diğer taraftan da bu IŞİD terör örgütü ve benzeri örgütlerin İslamla, bizim yüce dinimizle uzaktan yakından ilgisi olmayanların örgütleridir. Tamamen taşeron örgütlerdir bunlar. Ve İslam’ın bir adı da anlamı da barış olan İslam’ın bu adına, İslam’ın niteliklerine de maalesef yapmış oldukları yanlışlardan dolayı da çok ciddi darbeler vurmaktadır" diye konuştu.

İstanbul’da yaşanan camilere yönelik saldırıları da dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, daha sonra şunları söyledi: “Bakınız geçtiğimiz hafta içerisinde ve bir ay önce İstanbul’da bazı camilere yönelik saldırılar oldu. Bu saldırılar da o bölgelere yuvalanmış olan IŞİD adı verilen bu terör örgütünün uzantıları tarafından gerçekleştirilen saldırılardır. Yani iş sadece sınırlarımızın dışında değil, artık sınırlarımız içine doğru da taşmaya başlamıştır. Vatandaşlarımız arasında tıpkı Irak’ta Suriye’de olduğu gibi bir mezhep çatışması, bir etnik çatışma yaratmak için çeşitli provokasyonlara başvurulmaktadır. Ama bütün bunları da seyreden bir iktidar vardır. Onun için diyoruz ki bu Cumhurbaşkanlığı seçimleri son derece önemlidir. Bu iktidardan kurtuluşun başlangıcı olan seçimler olarak görmek mümkündür.” (İHA/KARS)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.