TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yıldız: Son 12 saatte canlı çıkarılan olmadı Soma’da umut tükend

Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir maden ocağında yaşanan felaket sonrasında ölü sayısı 282’ye ulaştı. Salı günü saat 15.30’da yaşanan olay sonrasında arama-kurtarma çalışmaları hala devam ederken umutlar azalmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakan Yıldız: Son 12 saatte canlı çıkarılan olmadı Soma’da umut tükend

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan özel bir maden ocağında salı günü yaşanan felaket sonrasında ölü sayısının son olarak 282’ye ulaştığını bildiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 12 saatte madenden canlı işçi çıkarılmadığını söyledi. Bakan Yıldız, ölenlerden 217’sinin cesedinin ailelerine teslim edildiğini söylerken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, facia sonrasında hastanelerde 27 yatan hasta bulunduğunu ve durumu iyi olanların taburcu edileceğini belirtti.

Hayatını kaybeden bütün işçilerin cesedinin ailelerine gün içerisinde teslim etmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti: "Şu ana kadar ailelerinin metaneti son derece yapıcı bir rol oynadı. Arama kurtarma çalışmalarına yeni kişiler katılmak istiyor. Arama ve kurtara ekibimiz yeterli. Bu talepler tam tersi çalışmaları kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor."

İKİ BLOĞA HENÜZ ULAŞILAMADI

Maden içerisinde 2 bloğa henüz ulaşılamadığını ifade eden Yıldız, "Bugün itibarıyla daha dikkatli olmamız gerekiyor, buradaki yoğunluğun bir gösteriye dönüşmemesi gerekiyor. Biz bütün işçi kardeşlerimizi çıkaralım, ondan sonra kim ne yapmak isterse daha rahat bir şekilde yapacaktır" dedi.

Maden içerisinde hava yönünün değiştirilme çalışmaları nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarına ara verilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Yıldız, "Arama çalışmalarına son verilmedi sadece havanın yönü değiştirildi. Bu teknik bir konu. Bu detaylara girmemiz söz konusu değil. Ama havanın yönü değiştirilmesiyle 8 işçi kardeşimize daha ulaşıldı. Dün gece yapılan çalışmalarla 282 işçi kardeşimize ulaşılmış oldu" diye konuştu.

Bakan Yıldız, faciayla ilgili olan biteni kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmaya çalıştıklarını kaydederek, "Ulaşılamayan 2 noktada işçi kardeşlerimizin olduğuna inanıyoruz. Tetkiklerimiz doğru çıktı" ifadelerini kullandı.

Bakanlar Taner Yıldız, Mehmet Müezzinoğlu ve Ayşenur İslam daha sonra maden ocağı çevresinde incelemelerde bulundu.

Soma’da hayatını kaybeden işçiler, ülkenin dört bir yanında anıldı. (AA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.