TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBŞT'ye 4 yeni ödül

Sahnelediği oyunlar ve yetiştirdiği oyuncular ile ulusal düzeyde adından söz ettiren, yurtiçinden ve yurtdışından birçok festivale davet edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT), 4 yeni ödül aldı

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BBŞT'ye 4 yeni ödül

Bugüne kadar pek çok ödül alan BBŞT, Bostanlı Rotary Kulübü tarafından da yeni ödüllerle onurlandırıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tiyatronun gelişmesine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

BBŞT OYUNCULARIYLA İZMİR’İN GURURU OLDU

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), hem sahneye koyduğu oyunlar hem de yetiştirdiği oyuncularla Bornova’nın ve İzmir’in gururu olmaya devam ediyor. Her yıl en az 2 ana kadro oyunuyla seyircilerin karşısına çıkan BBŞT ödüllere de doymuyor. BBŞT son olarak Bostanlı Rotary Tiyatro Ödülleri’nde dört dalda ödül aldı. Bu yıl ilki düzenlenen Bostanlı Rotary Tiyatro Ödülleri, 11 kişilik jürinin bir yıllık titiz çalışması neticesinde ödenekli tiyatrolar ve özel tiyatrolar olmak üzere iki ayrı grupta 16 kategoride dağıtıldı.

BAŞARILI OYUNLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

BBŞT'den En Başarılı Dramaturg kategorisinde “Cadı Kazanı” oyunu ile Arzu Söğüt, En Başarılı Koreografi “Tom, Dick ve Harry” oyunu ile Ayşegül Sünetçioğlu, En Başarılı Dekor Tasarımı “Cadı Kazanı” oyunu ile İlker Şahin ve En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü “Cadı Kazanı” oyunuyla İbrahim Güngör ödüle layık görüldü.

400 KURSİYERE EĞİTİM VERİLİYOR

BBŞT hazırladığı repertuarla tiyatro severlerin ilgisini kazanırken diğer yandan da her yaştan yaklaşık 400 kursiyere tiyatro eğitimi veriyor. Tiyatro eğitimi bir dönemde yaklaşık 8 ay sürüyor. Bornova Merkez'in yanısıra Çamdibi ve Mevlana'da verilen eğitimin sonunda kursiyerler bir de oyun çıkartıyorlar. Amatörlerden oluşan ilköğretim, lise ve yetişkin gruplarının hazırladığı oyunlar her yıl, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu ile Çamdibi Nedret Güvenç sahnesinde seyirci ile buluşuyor.

SANATA DESTEĞE DEVAM

Bornova’nın kültür alanında öncü bir ilçe olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu başarılı performansı ile sadece ilçemizin değil tüm İzmir’in gururu oldu. Aldıkları ödüller de bunun kanıtı oluyor. Biz başta BBŞT olmak üzere sanatın tüm dallarına destek vermeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bu yıl sahnelenecek kursiyer oyunlarının programı şöyle:

- Keşanlı Ali Destanı Sevda Şener Sahnesi 30-31 Mayıs 6-7 Haziran Saat:20.00 1-8 Haziran Saat:19.00

- Hayvanlar Toplantısı Nedret Güvenç Sahnesi 14-15 Haziran Saat 14.00 ve 16.00

- Üç Kuruş İçin Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu 20-23-24-25-26-27 Haziran Saat:21.00

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.